avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum putem renunta la ISTA?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum putem renunta la ISTA?

Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje si 3 scari.Pe scara noastra mai sunt bransate 4 apt.,dintre care unul are datorii de 2500ron.Ceilalti au centrale proprii.Pentru luna octombrie,luna in care s-a furnizat caldura,aceasta firma si-a luat un comision de 7.5ron,pt. fiecare apartament,desi pe o coloana s-au debransat complet de sus pana la parter,adica au scos toate tevile.Se mentioneaza ca acest comision este pt. citire contoare,care nu exista in apartamentele debransate.Dorim sa scapam de acest abuz si dorim un sfat in acest sens,care sunt pasii de urmat?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 06:11, 30 Noiembrie 2013
Dar apartamentele care au ramas la sistemul centralizat tot 7,5 lei platesc ?. Normal ar fi ca apartamentele ramase sa plateasca mai mult. Pentru calcularea caldurii din spatiile comune este normal sa plateasca toti, dar totalul care rezulta din inmultirea nr. de ap. cu 7,5 lei este maricel. Adica daca ramane un singur apartament de calculat, toti ceilalti trebuie sa sustina salariile celor de la ISTA ?.
Vedeti ce scrie in contractul dintre asociatie si prestator.

E posibil ca ISTA sa fi cerut de la bun inceput plata comisionului si pentru apartamentele deconectate, caz in care trebuie respectat coonstractul.
La alti prestatori cei deconectati sau necontorizati nu platesc acest comision.
Asa ar fi normal, sa nu plateasca toata lumea. Se interpreteaza ca fiecare poate alege pe cineva care sa ii calculeze consumul comun ?.
Nu, calculul se face global, incluzant consumul celor care sunt conectati, al deconectatilor si al necontorizatilor, deoarece exista numai la un singur prestator baza de date cu SET-urile individuale si comune.
ISTA are sau avea un sistem suspect,daca aveai un calorifer in apart pt calc caldurii plateai 3 lei daca erai cu centrala pt calc comun plateai 7 lei,asoc in numele dvs a incheiat un contracr de prestari servicii cu ista,care il pune in exe.cutie

Alte discuții în legătură

Plata citire repartiroare andreeaene andreeaene buna ziua, acociatia blocului in care m-am mutat are contract pentru citirea repartitoarelor cu firma ista. eu sunt debransata si am centrala proprie si ... (vezi toată discuția)
Servicii calcul si repartizare cheltuieli incalzire barnos barnos in anul 2006, proprietarii din bloc, fara centrale termice de apartament (29 din 54 de apart), au hotarat montarea de repartitoare si au mandatat asociatia de ... (vezi toată discuția)
Firma de repartitoare mai poate repartiza costurile la caldura dupa indicatiile repartitoarelor? gato gato Am urmatoarea situatie: la centrala termica a unui bloc cu 44 apartamente au mai ramas bransati la sistemul centralizat 20 de locatari care au montate ... (vezi toată discuția)