Am vandut de curand un apartament, direct prin contract de vanzare-cumparare, cu clauza de eliberare peste 3 luni, care suna asa:
"Subsemnatul vanzator declar ca ma oblig sa eliberez apartamentul pana la data de ....."
Problema este ca nu stiu daca o alta clauza nu o anuleaza pe aceasta, de asa natura incat cumparatorul sa ma poata da afara dupa doar o luna:
"Subsemnatul vanzator ma oblig ca, in termen de 30 zile de la data autentificarii prezentului inscris, se efectuez demersurile necesare in vederea radierii dreptului meu de proprietate asupra imobilului ce face obiectul prezentului contract, din evidentele Serviciului Impozite si taxe din cadrul Consiliului Local [*NUME.ORAS*]"
"Subsemnatul cumparator ma oblig ca, in termen de 30 zile de la data autentificarii prezentului inscris, se efectuez demersurile necesare in vederea inscrierii mele ca proprietar in evidentele Serviciului Impozite si taxe din cadrul Consiliului Local [*NUME.ORAS*]"
Restul contractului e clasic. Ma poate lamuri cineva in aceasta privinta?
Nu este nici o problema ,faceti o cerere la taxe si impozite si anexati copia contractului de vanzare ,pentru ca sa se faca mentiune despre aceasta operatie.In caz contrar cumparatorul va fi amendat pentru ca se prezuma ca se sustrage de la plata impozitului.Pe de alta parte dvs ati figura ca proprietar in continuare ,fiind bun de plata pentru impozitul aferent imobilului .
Nu are legatura cu cealalta clauza de eliberare peste 3 luni a ap.stati linistit.