avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită datornic fara bani...
Discuție deschisă în Executare silită

datornic fara bani...

Am imprumutat unui prieten 3500 europt o luna.
S-au scurs 2 luni si in ciuda contractului de la avocat tot nu doreste sa-mi restituie banii.mi-a zis datornicul ca degeaba ca oricum nu are nimic pe el ca proprietate..
ce pot face
va multumesc astept sfaturi.
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 12:27, 17 Martie 2011
Nu are nici salariu?
este foarte important ceea ce ati stipulat in acel contract de imprumut, la capitolul privind rambursarea acestuia, in ce tremeni sau conditii. in cazul in care, nu reusiti, pe cale amiabila sa rezolvati problema restituirii sumei respective din partea datornicului, apelati la serviciile unui avocat. oricum, succes ...............:)
Mai am o nelamurire legata de acest contract si anume:
Actul incheiat in fata avocatului are valoare ca si cel incheiat in fata notarului in instanta?-sau ar trebui sa staruiesc de datornic care s-a aratat cooperant in masura de a notariza contractul.
Multumesc(acest forum este de mare ajutor..)
referitor la intrebarea de salariu-dansul este taximetrist-are un medalion si PFA in Bucuresti
Actul incheiat la avocat nu este titlu executoriu si pt a-l executa silit pe debitor trebuie sa apelati la instanta. Se judeca, se administreaza probe, trei cai de atac...
Contractul la notar este titlu executoriu si cu el mergeti direct la executorul judecatoresc, sariti etapa cu instanta. Deci e o diferenta majora.

Daca are venituri puteti sa il executati silit. Ii popriti veniturile, ii puneti sechestru pe conturi etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recupereaza o persoana fizica un imprumut de la persoana juridica? beegees beegees Buna ziua In urma cu 2 luni am imprumutat o persoana juridica cu o suma de bani, cu contract de imprumut fara dobanda, dar cu clauza de penalitati daca nu ... (vezi toată discuția)
Executare silita civila Oana Gabriela Oana Gabriela Este legal o executare civila in baza unui contract de credit la o institutie bancara fara derularea unui proces civil? Am inteles ca, contractul de credit ... (vezi toată discuția)
Imprumut anisiaileana anisiaileana va rug sa m-a ajutati.am imprumutat in2004 o persoana cu suma de 400mil lei vechi.pt.un an contract legalizat de notar,fara garantie,timpul a expirat,persoana ... (vezi toată discuția)