avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Competenta instantei de contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Competenta instantei de contencios administrativ

Am depus la Trib. Bucuresti,din graba,prin trimiteri pe cai diferite,doua cereri de chemare in instanta in temeiul L544/2001,ambele avind aceleasi solicitari.A m primit o prima citatie ,am transmis documentele probatorii pentru acel termen.La doua zile am primit o noua citatie pentru aceiasi cauza dar pentru care eram citat cu 3 zile mai inainte de celalat termen pentru care trimesesem deja documentele .Am trimis pentru acest termen o cere prin care ceream instantei conexarea cauzei cu celalat dosar pentru care trimisesem deja probele si urma sa se judece peste tri zile,pe motiv ca este aceiasi cauza.Prima instanta desi cerusem conexarea ,nu a luat in seama cererea de conexare si a declinat competenta materiala catre curtea de ape.Cea de a doua instanta a judecat cauza si sa pronuntat in mod favorabil pentru mine .Acum am primit si citatie de la Curtea de apel Buc.pentru dosarul trimis de catre instanta Trib. buc care si-a declinat competenta materiala fara a judeca cererea de conexare.Cum sa procedez ?Sa nu platesc taxa de timbru solicitata de instanta Curtii sub sanctiunea anularii cererii?Care instanta are dreptate?Cum una avea si una nu competenta materiala in aceiasi cauza?

Cel mai recent răspuns: ContSters42601 , utilizator 17:33, 3 Iunie 2008
Daca aveti deja o hotarare favorabila la fond, ca sa scapati de cel doilea dosar " plimbaret" de la o instanta la alta, nu mai timbrati si solutia va fi anularea ei pentru netimbrare ( nu se va judeca in fond).
Exceptia necompetentei materiale este o excepţie de ordine publică, absoluta. Ea se judeca inaintea oricarei alte cereri adresate instantei de judecata.

Din cuprinsul legii rezulta competenta materiala a Tribunalului, nu a Curtii de Apel (art.22). Astfel, In cazul in care o persoana se considera vatamata in drepturile sale, prevazute in prezenta lege, aceasta poate face plangere la sectia de contencios administrativ a tribunalului in a carei raza teritoriala domiciliaza sau in a carei raza teritoriala se afla sediul autoritatii ori al institutiei publice. Plingerea se face in termen de 30 de zile de la data expirarii termenului prevazut de lege.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate? qwerta qwerta Am 2 intrebari: -La cit timp se succed termenele.care sunt termenele rezonabile conf legii, intr-o cauza in contencios atit timp cit ,,Art. 17. - (1) Cererile ... (vezi toată discuția)
Declinare de competenta ContSters42601 ContSters42601 Asa cum scrie Legea contenciosului administrativ si legea accesului la informatii ,plingerile petentilor ale caror drepturi se incalca se depun la instanta de ... (vezi toată discuția)
Nelamurire privindcompetentanta instantei - speta etta etta Am o problema si nu stiu exact cum sa procedez. Am formulat cerere de chemare in judecata impotriva unui debitor in data de 12.02.2008 in temeiul art.51 ... (vezi toată discuția)