avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 826 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mosteniri
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mosteniri

Buna ziua
In calitate de nepot, pot inainta demersurile necesare pentru a vedea ce sa intamplat cu averea bunicului, case si terenuri?
Pe scurt, parintii mamei mele au decedat cand ea avea varsta de 6 ani si nu a inteles ce sa intamplat cu averea tatalui ei, avand doua surori de 11 ani respectiv 12 ani, dintre care una a decedat.
Invecinat cu proprietatea parintilor ei se afla sora tatalui ei, in curtea careia se afla casa, dar nu vor sa dea niciun detaliu.
Cum sa formulez o cerere catre Arhiva Nationala pentru a dezlega acest mister.
Banuiesc faptul ca acolo se afla raspunsul, unde sau cine si-a insusit proprietatile bunicului meu, terenuri si case.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Dg_Marian , utilizator 13:52, 18 Martie 2011
Cercetati prin depunerea unei cereri la Camera Notarilor, daca s-a dezbatut succesiunea dupa bunicul dvs.
Eu nepot nascut un 1967, am calitatea de mostenitor al defunctului meu bunic decedat in anul 1945?
Bunicul meu fost invatator, a fost in razboi 2 ani, iar dupa deces ramanand o avere insemnata, altor rude si nu sa facut succesiunea intre frati.
Mentionez ca mama mea este intimidata de alte rude sa nu beneficieze de succesiune dupa parintii ei.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am calitate de mostenitor? Dg_Marian Dg_Marian Bunicul meu a decedat in anul 1945, eu in calitate de nepot nascut in anul 1967, am calitate de mostenitor? Multumesc (vezi toată discuția)
Succesiune nedezbatuta de multi ani. mai e posibil? nectarya nectarya Tatal meu a decedat. In timpul vietii nu a deschis succesiunea asupra bunurilor parintilor lui (bunicilor mei). Parintii tatalui erau divortati de cand el era ... (vezi toată discuția)
Succesiune-bunica LUMITM LUMITM Am o intrebare in legatura cu o succesiune,sper sa ma poata lamuri cineva. In septembrie anul trecut a decedat bunica mea.Bunicul a decedat cu multi ani in ... (vezi toată discuția)