avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am calitate de mostenitor?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am calitate de mostenitor?

Bunicul meu a decedat in anul 1945, eu in calitate de nepot nascut in anul 1967, am calitate de mostenitor?

Multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:02, 1 Aprilie 2011
nu ,deoarece la data deschiderii succesiunii tu nu erai in viata si nici macar conceput
nici institutia reprezentarii succesorale nu ti se aplica , unul din parintii tai pot mosteni iar tu o sa vii la mostenirea lui
Da, daca parintele dvs. care este copilul bunicului nu mai este in viata, atunci mosteniti dreptul acestuia din masa succesorala.
tatal dvs avea calitate de mostenitor.dvs aveti vocatie de mostenitor in ceea ce ii priveste pe parintii dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mosteniri Dg_Marian Dg_Marian Buna ziua In calitate de nepot, pot inainta demersurile necesare pentru a vedea ce sa intamplat cu averea bunicului, case si terenuri? Pe scurt, parintii ... (vezi toată discuția)
Mosteniri morariumihaela morariumihaela Bunica mea a decedat in 2004, iar tatal meu, in calitate de unic mostenitor nu a deschis succesiunea, decedand in 2010. Va rog sa-mi spuneti ce varianta ... (vezi toată discuția)
Numai dupa eliberare certificat mostenitor? monahelenus monahelenus Dupa decesul tatalui meu am acceptat in termen de 6 luni mostenirea tatalui meu. Sucesiunea se va dezbate miercuri 07.06.2011 In decursul anului urmator ... (vezi toată discuția)