avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divortul.Tata in certificat de nastere al copilului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divortul.Tata in certificat de nastere al copilului iar copilul are alt tata.

Buna ziua..Sotia mea a plecat de la domiciliul comun in septembrie 2005.in perioada de timp cuprinsa intre sep.2005 si data actuala(2011) nu am locuit impreuna, ea fiind plecata din tara o perioada ,apoi locuind in alt oras la 600 km distanta.In August 2007 a dat nastere unui copil(nastere de care am aflat dupa circa 2 ani,cind a avut nevoie de semnaturi pentru a scoate copilul minor din tara).,care nu este al meu dar in actele caruia figurez eu ca tata.(nu doar cu nume de familie ci ca tata al copilului).In prezent,nu locuim impreuna dar dorim sa divortam.Am inteles ca la Primarie nu este posibil acest lucru,deci urmeaza calea salilor de judecata?
Daca da,atunci...ce pot face pentru a nu fi pus in situatia de a plati pensie alimentara pentru un minor care nu este al meu?Ce trebuie sa fac pentru a fi scos numele meu de la TATA din certificatul de nastere?Daca deschid eu actiune si se pune problema de <<test paternitate>>cine trebuie sa plateasca acel test?
Nu eu sint TATAL,nu am locuit cu ea in ultimii 5 ani,NU AM SEMNAT NICI UN ACT DE NASTERE SAU CEVA DE GENUL..am aflat dupa 2 ani de nasterea acestui copil.:(
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:58, 11 Ianuarie 2024
Copilul născut din căsătorie este prezumat ca fiind al soţului mamei. Va trebui să introduceţi, în instanţă, o acţiune de tăgadă de paternitate.
In situatia dvs. nu puteti opta pentru divort amiabil. Teoretic, aveti copil minor, deci nu merge... In al doilea rand, angajati-va un avocat...nu e indicat sa incercati singur.
Initial, cheltuielile le suporta cel care le "comanda", insa dupa proces, daca castigati procesul, puteti cere cheltuieli de judecata si astfel le veti recupera.
Cine a intocmit si cine a semnat pentru certificatul de nastere al copilului?pentru ca la stare civila ar trebui sa figureze semnatura tatalui la intocmirea certificatului.Cu testul ADN il platiti iar mai apoi pe calea actiunii instanta privind tagada paternitatii primiti ulterior banii inapoi (daca in test apare ca nu sunteti tatal)
Eu nu am semnat nici un act.Iar la test nu am cum sa ies tata din moment ce de la plecarea ei si pina la nasterea copilului au trecut aproape 2 ani.Banii nu o sa i vad pentru ca nu ii va da ,iar la executare silita nu am ce sai iau.
Chiar daca nu ati semnat niciun act, fiind sotul mamei, sunteti prezumat a fi tatal copilului si de aceea figurati inscris la rubrica ~tata~ in certificatul de nastere al copilului.
In cadrul actiunii de tagada a paternitatii trebuie sa faceti dovada imposibilitatii ca dvs. sunteti tatal copilului. Se pot administra ca probe- martori , inscrisuri si eventual expertiza serologica, ADN...

Alte discuții în legătură

Problemă certificat de naștere: concubina nu a terminat divorțul, prin urmare copilul nostru e pe numele fostului ei soț. care sunt pașii pentru a-l trece pe numele meu? Daniel3232 Daniel3232 Buna seara. Am si eu o problema grava. De 1 an si jumatate iubita mea se afla in divort cu sotul ei. Ei au fost despartiti de mai mult timp. Intre timp noi am ... (vezi toată discuția)
O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste ... coradora coradora O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste in concubinaj cu un alt barbat , in urma relatiei de concubinaj rezultand un copil , ce sanse ... (vezi toată discuția)
Tagada paternitatii (multumim anticipat) tavipanciu tavipanciu buna seara.avem si noi o problema.dupa cum spune titlul , avem un copil (nascut in timpul casatoriei sotiei) si nu stim exact cum sa procedam pas-cu-pas pentru ... (vezi toată discuția)