avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste ...

O mamica , casatorita legal , desparta de sotul legal , traieste in concubinaj cu un alt barbat , in urma relatiei de concubinaj rezultand un copil , ce sanse sunt ca tatal sa isi traca copilul pe numele lui avand in vedere ca , concubina este casatorita ( neputand momentan sa divorteze) , tatal tine neaparat ca , copilul sa fie trecut pe numele sau
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:43, 30 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nicio sansa. Trebuie ca taticul sa tagaduiasca paternitatea intai, deci va trebui sa il dea in judecata pe tatal din acte, sa dovedeasca ca el e tatal si asa va fi trecut el in certificatul de nastere. In ce priveste numele, tot in instanta va trebui cerut daca nu va intelegeti cu mama ca cel mic sa poarte numele tatalui.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Situatia se poate rezolva doar pe calea instantei de judeca printr-un proces de tagada a paternitatii.
Este indicat ca mama sa solicite si desfacerea casatoriei, nefiind nevoie de acordul sotului sau de prezenta lui in cadrul procesului.
Sotul doamnei poate fi obligat si la plata cheltuielilor de judecata ocazionate cu acest proces.
Ar fi indicat sa contactati un avocat pentru a stabiliti etapele, ordinea acestora si strategia de aparare.
Copilul are 8 luni insa nu are certificat de nastere , intrucat parintii serau sa poata rezolva cumva
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu are ce sa se rezolva, e copil nascut in casatorie si il are ca tata pe sotul mamei sale. Pt procesul de tagada este nevoie si de certificatul de nastere.
sa mearga sa inregistreze copilul , ca plateste si amenda.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista posibilitatea unei rezolvari amiabile.
Mama sa solicite eliberarea certificatului de nastere cu datele actuale, ca fiind copil din casatorie iar ulterior la finalizarea procesului se va dispune rectificarea acestuia si tatal biologic va figura in noul certificat al copilului, purtand inclusiv numele de familie al acestuia.
Fara certifcat de nastere nu poate fi deschis procesul, plus ca mama nu poate obtine nici alte beneficii pentru minor: alocatie, inscriere la medic, vaccinuri, indemnizatie etc.

Alte discuții în legătură

Paternitate roxana000 roxana000 Buna ziua,fratele meu a facut un copil cu o domnisoara/doamna,iar copilul nu este pe numele lui,este pe numele fostului sot al doamne/domnisoarei ... (vezi toată discuția)
Relatii privind schimbarea numelui unui copil lorinaflorina lorinaflorina Buna ziua ! Am o situatie in care am nevoie de ajutorul dumneavoastra :fiica mea a fost casatorita timp de 5 ani, casatorie care a esuat ,ei nefiind ... (vezi toată discuția)
Am numele fostului sot, tatal biologic.. performer189 performer189 Buna ziua o prietena de-a mea s-a despartit de actualul barbat si s-a imprietenit cu altcineva ea fiind maritata cu acte cu fostul, cu actualul a ramas ... (vezi toată discuția)