Pe scurt: nu avem date sa va raspundem...
1) Depinde de dificultatea intocmirii acelui raport.
2) Sa va intelegeti amiabil.
3) Amiabil.
Mergeti la un avocat, aratati-i toate datele, aratati-i situatia de fapt in intregime, sa vada raportul...
Aveti mai multe posibilitati de rezolvare a cazului:
1. sa achitati in service contravaloarea reparatiilor, pentru a evita un proces cu ei si in urma verificarii raportului existent dintre asigurator si service ( de regula, exista niste conventii intre ei si nu se elibereaza masina reparata pana cei de la asigurari nu confirma ca vor efectua plata);
2. Formulati o invitatie la conciliere pentru cei de la asigurari, potrivit codului de pr. civila si, in cazul in care isi mentin punctul de vedere, solicitati urmatoarele acte din dosarul de dauna: procesul-verbal de la politie ( in original) autorizatia de reparatie, constatarea pagubelor efectuata de ei , copie tichet RCA a pers. vinovate - va trebui sa solicitati in scris eliberarea acestor acte, in copie, inafara procesului-verbal de contraventie.
3. Apoi, va trebui sa ii actionati in judecata, dar daca tot ce ati scris anterior este adevarat, veti castiga, fara probleme si asiguratorul va fi obligat sa va plateasca despagubirea, dobanda legala, penalizari de 0,1 % intarziere si cheltuielie de judecata cu o conditie: cererea sa fie intocmita bine, probatoriile la fel)
O expertiza tehnica auto costa in jur de 1000 lei, dar depinde de experti si practica locala.
Din pacate, daca Asiguratorul a refuzat efectuarea platii despagubirii, nu exista o cale simpla, ci implica un proces.
Din moment ce service-ul v-a sunat si v-a dat masina, fara a va retine certificatul de inmatriculare, cred ca a avut din partea firmei de asigurari confirmarea, cel putin telefonica, ca totul este in regula si ca vor suporta costurile reparatiei. Se pare insa ca, pe parcurs a aparut o problema, cauzata posibil si de faptul ca asiguratorul nu facut pozele ca lumea. Sunt curioasa daca ati completat la asigurari cererea de despagubire. Daca nu, inseamna ca dosarul nu e finalizat. In cazul in care va cheama service-ul in judecata, cred ca ar fi bine sa chemati in garantie firma de asigurari si vinovatul deproducerea evenimentului, care in final trebuie sa suporte costul reparatiei.
Este un caz interesant.
Există posibilitatea ca în devizul de reparaţie să fie inclusă o piesă sau mai multe piese ce nu au fost avariate în urma accidentului ci anterior. De asemenea există posibilitatea ca ca să existe piese a căror înlocuire să fie necesară în urma accidentului, dar ale căror avarii nu s-au putut constata la constatarea iniţială. într-o asemenea situaţie datoria proprietarului este de a anunţa societatea de asigurare care va efectua o constatare suplimentară încheind un proces verbal suplimentar.
Mister rămâne problema eliberării autoturismului din reparaţie fără o confirmare a plăţii reparaţiei.
Soluţia ideală de rezolvare este cea amiabilă. Da nu, acţiune în instanţă.
înainte de a da în judecată societatea de asigurare ar fi bine să te consulţi şi cu un expert tehnic judiciar întrucât în cursul procesului se va administra o asemenea probă. Din informaţiile postate nu se poate deduce care este realitatea.
Domnilor, domnul şi-a reparat masina în baza poliţei RCA a vinovatului de producerea accidentului. Societatea de asigurări a întocmit dosarul de daună, a făcut poze şi a constatat care sunt daunele. Nu cred că există pe undeva vreun service auto care să facă alte reparaţii decât cele pe care le indică asiguratorul in nota de constatare, pentru că nu-şi iau bani pe ceea ce fac suplimentar. Iar dacă maşina a fost ridicată deja din service, să fie sănătoşi şi cei din service şi cei de la asigurări. Nu cred că utilizatorului nostru ar putea cineva să-i impute suma de bani pe care societatea de asigurări trebuie să o plătească service-ului. Pentru că, înainte de a băga maşina în reparaţii, s-a făcut un deviz de lucrări cu care asiguratorul a fost de acord. Sau , măcar, aşa ar fi trebuitt să se întâmple....