avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Refuz de plata indemnizatie RCA
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Refuz de plata indemnizatie RCA

Pe scurt : In urma unui accident auto, m-am prezentat la societatea de asigurari in vederea intocmirii dosarului de dauna. Dosarul s-a deschis, au fost facute poze si au fost constatate daunele. Eu m-am prezentat la service-ul auto cu acea constatare de la asigurari (in care erau trecute piesele care trebuiesc inlocuite). Dupa ce am dus masina in service, au trecut vreo 4 zile. Cei de la service m-au sunat si m-au chemat sa-mi ridic masina.

La 2 saptamani de la momentul in care mi-am ridicat masina din service, sunt sunat de la societatea de asigurari care imi spune ca in urma verificarilor (pozelor) pe care le-au facut, nu isi dau seama cum este lovita masina intr-un loc in care nu a existat contact. Deasemenea m-au intrebat daca am avut inainte masina lovita, si ca daca a fost asa, atunci eu o sa platesc doar acea componenta a caroseriei. Le-am precizat faptul ca masina nu era lovita si ca pana in momentul impactului totul era bine. Am fost amentintat ca o sa platesc toata lucrarea service-ului daca nu le spun de unde era acea cuta pe caroserie.

Dupa apelul telefonic primit de la cei de la asigurari, trec 2 luni. Ieri sunt sunat de cei de la service-ul auto care ma instiinteaza ca cei de la asigurari le-au trimis o scrisoare prin care sunt anuntati ca nu o sa plateasca daunele. Service-ul auto ma ameninta cu proces.


Intrebari :

1) Care este valoarea unui raport-expertize tehnice dat in urma analizarii unor poze
2) Care ar fi cea mai simpla cale de rezolvare a cazului
3) Care ar fi cea mai buna cale de rezolvare a conflictului

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:43, 21 Iunie 2008
Eu înclin să cred că s-au făcut reparaţii peste ceea ce cuprindea nota de constatare făcută de asigurări şi devizul de lucrări a service-ului.
Ori aţi cerut dv. să mai adauge ceva reparaţii (pe principiul: "Dacă tot am maşina în service, hai să mai repar pe aici-pe acolo, că oricum sunt din RCA-ul vinovatului"), ori cei de la service au zis că merge să mai încarce devizul (pe principiul: "Hai să mai facem ceva lucrări şi să ne mai luăm nişte bani de la societatea de asigurări").
Dacă s-a întâmplat ca în primul caz (deşi dumneavoastră ziceţi că nu), cred că trebuie să discutaţi cu cei de la service.
Dacă s-a întâmplat ca cei de service să fi făcut reparaţii suplimentare de capul lor, eu zic să vă gândiţi bine: aveţi maşina reparată, a venit vara, concediile se apropie, Coasta de Azur e la o azvârlitură de băţ......
Toate cele bune!
AVLIL este in asentimentul meu. :) Am discutat si cu alte persoane... care au cat de cat tangente cu domeniul asigurarilor si cu avocati care au sustinut procese d-astea cu asigurarile. Toti mi-au spus ca cei de la service au o problema cu societatea de asigurari, nu cu mine. Cei de la service incearca sa obtina banii de la mine, urmand ca eu sa-i recuperez de la asigurari. Cam asta este tactica celor de la service. In orice caz, service-ul nu ma poate da in judecata, pentru ca nu are in baza "a ce " !!!. Intre mine si service nu a existat nici un contract. Vis-a-vis cu schimbarea si altor piese la masina fata de ceea ce a constatat cel de la asigurari, nici nu poate fi vorba. Numai ce a fost prevazut de cei de la asigurari s-a facut.

Multumesc mult tuturor celor care au raspuns. Din punctul meu de vedere, acest subiect este inchis.
Inspectorul de daune constata avariile autoturismului in momentul deschiderii dosarului, efectuand fotografii.
Pe parcurs existe cazuri in care inspectorul de daune constata ca avariile constatate (partial sau in totalitate) nu sunt in concordanta cu modul de producere a accidentului declarat. In acest caz se respinge dosarul. Dar acest fapt se produce inainte de repararea autoturismului.

Enigma ramane inca de ce service-ul a eliberat autoturismul reparat fara sa aibe garantia platii. Parerea mea este ca greseala apartine service-ului

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte cerute de asiguratorul rca al vinovatului. e un abuz? kartush1977 kartush1977 Salut pe aceasta cale pe toti membrii foumului si pun cateva intrebari legate de un accident in care am fost lovit din spate. Mai exact treaba sta cam asa: am ... (vezi toată discuția)
Neaprobare plata reparatie misu_flo misu_flo Buna, Anul trecut mi-a fost lovita masina. S-a facut constatarea si s-a aprobat reparatia. Deoarece trebuia lasata masina min 10 zile in service, iar ... (vezi toată discuția)
Rca euroins BratuAurel BratuAurel Pe data de 01.11.2015 am fost lovit de un sofer cu asigurare rca Euroins,mentionez ca masina mea era parcata regulamentar in parcarea unui restaurant si ... (vezi toată discuția)