avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Neaprobare plata reparatie
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Neaprobare plata reparatie

Buna,

Anul trecut mi-a fost lovita masina. S-a facut constatarea si s-a aprobat reparatia. Deoarece trebuia lasata masina min 10 zile in service, iar reparatia nu era una vitala, am ales sa o aman.

Luna trecuta am decis sa fac reparatia. Dupa demontarea pieselor, cei de la service au decis ca trebuie inlocuite si alte piese si, cel mai probabil, a mai fost un eveniment... S-a refacut devizul de reparatie si asiguratorul nu l-a aprobat pe motiv ca piesele solicitate nu apar pe constatarea initiala...

Dar la prima constatare s-a trecut doar ce se vedea, fara sa se demonteze nimic..

Cum ar trebui sa procedez in cazul acesta?
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 11:07, 6 Ianuarie 2017
Reveniti in scris cu o cerere de acceptare sa fie efectuat o noua constatare de dauna, in cazul in care va este respins cererea, motivat sau nemotivat, faceti plangere la ASF. Succes.
Reglementarile in vigoare in domeniul asigurarilor auto prevad in mod expres ca in cazul in care cu ocazia efectuarii reparatiei se constata existenta unor piese avariate care nu se puteau viziona cu ocazia constatarii initiale se face o constatare suplimentara la care participa proprietarul autoturismului, reprezentantii firmei de asigurare si al service-ului. Cu aceasta ocazie se intocmeste un proces verbal/nota de constatare suplimentara. Daca nu s-a procedat in acest mod asiguratorul este indreptatit sa nu va plateasca piesele care nu sunt incluse in constatarea initiala.
ing. Ioan Ciobanu
Daca inclusiv service-ul a zis ca probabil era si un alt eveniment atunci chiar nu aveti ce pretentii sa ridicati fata de asigurator.
Societatea de asigurare trebuie sa va comunice argumentele care au condus la concluzia ca avariile provin din mai multe accidente de circulatie. Analizand avariile autoturismelor implicate in accident si modul declarat de producere a accidentului se poate stabili daca avariile provin din accidentul de circulatie sau nu. Solicitati societatii de asigurare sa va motiveze in scris refuzul de a plati reparatia unor piese avariate.
ing. Ioan Ciobanu
Ce ar trebui sa motiveze asiguratorul daca service-ul spune ca anumite avarii sunt probabil din alt eveniment. Nici cei din service nu sunt afoni de problemele conexe al unui accident. Ei cu siguranta vor sa repare sau sa inlocuiasca si acele elemente intrucat intra in realizarea lor , dar sunt constienti ca asiguratorul nu va aproba. Daca erau siguri pe ei nu spuneau ca probabil e dintr-un alt eveniment. Cel putin asa declara persoana care a solicitat sfatul specialistilor pe acest forum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Investigatii suplimentare Macom Macom Am fost implicat intr.un accident din vina celui care a dat in mine.am facut amiabila,a venit agentul constatator acasa,masina fiind nedeplasabila si a notat ... (vezi toată discuția)
Dauna rca ContSters308077 ContSters308077 Buna ziua, Am avut un eveniment rutier , persoana vinovata fiind asigurat la o anumita firma de asigurarea. Masina mea avariata este un vw golf af. 2006 . ... (vezi toată discuția)
Care sunt metodele prin care se poate contesta evaluarea făcută de asigurător unei mașini avariate? Cristi2lawyer Cristi2lawyer Buna seara, In urma unui accident cauzat de alt participant la trafic am dus masina intr-un service pentru reconstatare. Constatarea a fost facuta la ... (vezi toată discuția)