avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... anii de facultate in cartea de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

anii de facultate in cartea de munca

Buna seara,
As dori si eu sa aflu unde trebuie sa ma adresez pentru am adauga cei 4 ani de Facultate pe carte de munca.(in orasul Brasov)
Mentionez ca in momentul in care am fost angajata la o firma din provincie mi s-a spus ca nu-mi pot trece anii de facultate pentru ca nu ma incadram in post(operator calculator).dealtfel la momentul respectiv nici nu aveam diploma eliberata ,dar nici nu mi-a fost solicitata de catre cei de la Resurse Umane.
Intrebarea mea este :acum,dupa 10 ani aproximativ,mai exista vreo sansa de a -mi trece acesti ani si daca da,cui trebuie sa ma adresez???????
Va multumesc pentru amabilitate si promtitudine!
Loredana
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 20:29, 17 Martie 2011
In cartea de munca nu se adauga ca vechime, se inscrie la fila "studii" asa ca nu este atat de important.
Se ia in calculul vechimii la pensionare cand veti depune la dosar, la vremea respectiva, actul solicitat.
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
ContSters42179, utilizator
da este posibil ptr. ca potrivit legii anii de facultate sint considerati vechime in munca. asadar, mergeti si solicitati eliberarea diplomei, sau unei adeverinte din care sa rezulte faptul ca ati terminate si mergeti si solicitati prin cerere adaugarea lor acolo unde aveti nevoie. directia generala de munca si protectia sociala solidaritate sociala si familiei
In sistemul public SE ASIMILEAZA stagiului de cotizare si perioadele necontributive, denumite in continuare perioade asimilate, in care asiguratul:
a) a beneficiat sau beneficiaza de drepturi de asigurari sociale sau de pensie de invaliditate;
b) a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar, organizat potrivit legii, pe durata normala a studiilor respective, cu conditia absolvirii acestora;
c) a satisfacut serviciul militar ca militar in termen sau militar cu termen redus, pe durata legal stabilita, a fost concentrat, mobilizat sau an prizonierat.
Asiguratii care au absolvit mai multe institutii de invatamant superior, beneficiaza de asimilarea, ca stagiu de cotizare, a unei singure perioade de studii, la alegere.
daca doriti sa va pensionati atunci la momentul pensionarii se adauga vechime in munca.
Pentru ca anii de facultate sa fie trecuti in cartea de munca trebuie ca facultatea sa fi fost facuta la cursurile de zi.
Anii de facultate constituie vechime in munca. Prin urmare, angajatorul este obligat sa le treaca in cartea de munca. Drept act doveditor pentru trecerea anilor de facultate in cartea de munca este o adeverinta eliberata de universitatea pe care ati absolvit-o. Pentru obtinerea acestei adeverinte trebuie sa va adresati universitatii cu o cerere. Eliberarea adeverintei se face contra cost.
Aceasta este modul in care am obtinut adeverinta de la Universitatea "Transilvania" din Brasov.
Pentru operativitate va sfatuesc sa apelati la serviciile unui coleg ce locuieste in localitatea unde ati absolvit facultatea.
Succes!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facultate - vechime in munca? baciulik baciulik Buna ziua, am absolvit facultatea la zi in cadul Politehnicii in anu 2009. Pana in prezent nu am lucrat cu contract legal de munca si nici nu detin carte de ... (vezi toată discuția)
Anii de studiu la o universitate particulara se iau in considerare la pensie? ContSters135976 ContSters135976 Buna ziua.Am citit pe aici ca anii de facultate se iau in cosiderare la pensie, dar daca am facut facultatea la o univ particulara? Sa o iau de la inceput ... (vezi toată discuția)
Facultate/vechime niculinu niculinu Sunt student in ultimul an, si nu am carte de munca (am22 de ani) , vreau sa stiu daca este adevarat ca pot sa imi trec ca vechime facultatea in cartea de ... (vezi toată discuția)