Buna ziua.
In data de 17.03.2011 am fost depistat de aparatul radar cu 79 km / ora in localitate.
Am fost sanctionat cu 4 puncte amenda si 4 penalizare conf. art. 108 alin 1 lit. b) pct.2 din OUG 195/2002 (asa a retinut agentul in p-v).
Numai ca art. 108 alin.1 lit. b) prevede doar 3 puncte penalizare
,,b) 3 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:
2. depasirea cu 21-30 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;
Incadrarea pentru punctele amenda a fost facuta corect, desi nu s-a retinut in p-v articolul in cauza, adica art.100 alin (2).
INTREBARE
Pot obtine anularea p-v, sau doar schimbarea incadrarii in privinta punctelor penalizare?
Mentionez ca intentionez sa platesc amenda in termenul de 48 de ore pt a beneficia de jumate din suma, in felul asta imi recunosc fapta?
Va multumesc.
O sa-l contest, dar ce solicit? Anularea lui sau doar schimbarea incadrarii, adica in loc de 4 puncte penalizare sa fie 3 cum este prevazut in art. 108 (1) lit. b) pct. 2.
Parerea mea este ca instanta nu se va pronunta pentru anularea p-v, ci doar va schimba incadrarea, cu toate ca in art. 16 din O.G 2 / 2001 spune ca in p-v trebuie sa se indice actul normativ prin care se stabileste si se sanctioneaza contraventia, ori ag. de politie a facut incadrarea gresita (a gresit nr. de puncte din procesul verbal)
Amenda itp expirat
eu1983
Buna ziua ,
La o depasire de viteza, m-a oprit politistul si la verificarea documentelor s-a constatat ca aveam ITP-ul expirat .
Am pe proces trecute 2 ... (vezi toată discuția)