Am primit o amenda de viteza, iar pe procesul verbal, la mentionarea articolului conform caruia am produs ilegalitatea este mentionat articolul 12 din OUG 195/02. Acest articol face referire la inmatricularea autoturismelor, nu la limitele de viteza.
Totodata, la articolul conform caruia sunt sanctionat, este mentionat articolul 102, pct 2 din OUG 195/02. Acest punct din articol este abrogat.
In sistuatia in care contest amenda pentru neconformitate, am sanse de castig?
Mentionez ca pe PV am declarat ca nu am obiectii, l-am semnat si amenda am platit-o pentru a beneficia de bonificatie.
Poate ati citit gresit, nu cred ca agentii constatatori au fost premianti la caligarafie si cred ca au invatat pe de rost articolele.
Primul este art. 121/1 din HG 1391/2006, iar art. 102 alin 2 nu e abrogat si suna asa:
"102 (2) Amenda contraventionala prevazuta la alin. (1) se aplica si conducatorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care savarseste o fapta pentru care se aplica 6 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. d) "
"108 1 (d) 6 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:
3.depasirea cu 41 -50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;"
Daca nu e asa, puteti incerca, va judecati cel putin 4-5 luni, plus 4-6 luni, daca aveti cistig in prima faza.
In privinta incadrarii faptei, intr-adevar seamana cu 121/1, dar este trecut OUG 195/02 si deasupra lui un OG si ceva hieroglife care seamana cu "afiz".
Ar avea sens sa ma complic daca penalizarea a fost incadrata corect, iar fapta nu?
Studiati OG2/2001. Nu pare o greseala majora, care v-ar favoriza, astfel incit sa aveti cistig de cauza cert. Dar studiati totusi, poate gasiti altceva de care sa va legati, nu stiti de unde "sare iepurele".