avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 983 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda de viteza cu mentionarea articolului din lege ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda de viteza cu mentionarea articolului din lege eronat

Buna ziua,

Am primit o amenda de viteza, iar pe procesul verbal, la mentionarea articolului conform caruia am produs ilegalitatea este mentionat articolul 12 din OUG 195/02. Acest articol face referire la inmatricularea autoturismelor, nu la limitele de viteza.

Totodata, la articolul conform caruia sunt sanctionat, este mentionat articolul 102, pct 2 din OUG 195/02. Acest punct din articol este abrogat.

In sistuatia in care contest amenda pentru neconformitate, am sanse de castig?

Mentionez ca pe PV am declarat ca nu am obiectii, l-am semnat si amenda am platit-o pentru a beneficia de bonificatie.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 15:04, 16 Martie 2017
Poate ati citit gresit, nu cred ca agentii constatatori au fost premianti la caligarafie si cred ca au invatat pe de rost articolele.

Primul este art. 121/1 din HG 1391/2006, iar art. 102 alin 2 nu e abrogat si suna asa:

"102 (2) Amenda contraventionala prevazuta la alin. (1) se aplica si conducatorului de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai care savarseste o fapta pentru care se aplica 6 puncte de penalizare, conform art. 108 alin. (1) lit. d) "

"108 1 (d) 6 puncte de penalizare pentru savarsirea urmatoarelor fapte:
3.depasirea cu 41 -50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatata, potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate si verificate metrologic;"

Daca nu e asa, puteti incerca, va judecati cel putin 4-5 luni, plus 4-6 luni, daca aveti cistig in prima faza.
Multumesc pentru raspuns!

Aveti dreptate in privinta incadrarii sanctiunii.

In privinta incadrarii faptei, intr-adevar seamana cu 121/1, dar este trecut OUG 195/02 si deasupra lui un OG si ceva hieroglife care seamana cu "afiz".

Ar avea sens sa ma complic daca penalizarea a fost incadrata corect, iar fapta nu?
Studiati OG2/2001. Nu pare o greseala majora, care v-ar favoriza, astfel incit sa aveti cistig de cauza cert. Dar studiati totusi, poate gasiti altceva de care sa va legati, nu stiti de unde "sare iepurele".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrarea gresita a amenzii in pv duce la anularea lui? serpe66 serpe66 am luat un radar cu 85km/h in localitate...deci am depasit cu 35 km/h...mi s-a intocmit pv cu 6 puncte amenda (324 lei) si 3 puncte penalizare : fapta ... (vezi toată discuția)
Contestare pv amenda radar mongwan mongwan Buna ziua, rog opinie in urmatoarea situatie: mi s-a intocmit PV pentru depasirea vitezei legale in baza OUG 195/2002, iar la Articol prevedere a fost trecut ... (vezi toată discuția)
Proces verbal redactat greșit Mihai mka Mihai mka Care credeți că ar fi șansele de câștig în cazul contestării în instanță a unui PV redactat greșit și anume: am fost surprins de aparat radar că ... (vezi toată discuția)