avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cum se poate schimba numele de famile copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cum se poate schimba numele de famile copilului

O prietena buna de a mea a nascut in decembie 2010 un baiatel in Slovacia,tara in care locuieste acum cu un slovak ,nu e casatorita cu el dar copilul l-a trecut pe numele lui ,intre timp tipul a devenit violent si ea vrea sa se intoarca acasa si vrea sa stie ce trebuie sa faca ca sa treaca copilul pe numele ei ,ca sa nu depinda de concubinul ei #-oSi o alta intrebare e daca poate sa vina singura cu copilul in ROMANIA daca copilul are pasaport separat sau ii trebuie vreo procura facuta la notar
Ultima modificare: Joi, 17 Martie 2011
kika85, utilizator
nu poate schimba numele copilului fara acordul tatalui si nici nu poate iesi din tara cu copilul daca nu are un acord notarial din partea tatalui.
dar daca tatal e de acord cu schimbarea numelui atunci se poate face asta si in romania sau doar in slovacia?
Daca copilul s-a nascut in Slovacia , trebuie intrebat un jurist /avocat din acea tara .
Un copil nascut in strainatate din mama romanca are si cetatenia romana si schimbarea numelui de familie se poate face si in Romania cu respectarea regulilor procedurii schimbarii de nume pe cale administrativa. In cazul prezentat e necesar acordul tatalui.
mersi mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copil nascut in alta tara....va rog sa ma ajutati ana s ana s am o fetita de 8 luni, nascuta in spania. daca tatal copilului a plecat in alta tara de cateva luni si nu mai vrea sa se intoarca la noi. are numele lui de ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere copil nascut in spania lucinda2010 lucinda2010 Buna ziua. As dori sa stiu ce acte sunt necesare unui minor nascut in Spania din parinti romani (necasatoriti) pentru a putea calatori in Romania in conditiile ... (vezi toată discuția)
Mama romanca , tatal italian... Danelu98 Danelu98 Buna ziua , as vrea sa aflu si eu niste informatii despre cum ar putea face mama prietenei mele in legatura cu relatia cu concubinul ei italian. Detaliile ar ... (vezi toată discuția)