avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1114 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozitul pe a doua proprietate
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozitul pe a doua proprietate

Detin un apartament din 1983.In 2005 am obtinut 2/8 dintr-o proprietate prin succesiune. Care se considera a doua proprietate, cea din `83 sau cea in care locuiesc acum, respectiv imobilul cu succesiunea ?
Cel mai recent răspuns: MarcV , utilizator 18:38, 21 Martie 2011
buna...cel in care stai e primul ,iar cel pe care l-ai dobanditi in urma unei succesiuni este a doua.
Adoua proprietate este cea de a doua dobandita.
daca ai domiciliul in imobilul dobandit prin succesiune, cea de-a doua cladire se considera cea dobandita in 1983 si impozitul este majorat pentru aceasta cladire.
pop_mihai57 a scris:

Detin un apartament din 1983.In 2005 am obtinut 2/8 dintr-o proprietate prin succesiune. Care se considera a doua proprietate, cea din `83 sau cea in care locuiesc acum, respectiv imobilul cu succesiunea ?

Se va plati impozit majorat pentru imobilul dobandit in anul 1983. Prima proprietate se considera imobilul in care este domiciliul contribuabilului. ;)
si daca imi schimb domiciliul in apartamentul din 1983, aceea va deveni prima proprietate pt. ca acolo voi locui ?

Alte discuții în legătură

Impozit majorat pe apartamentul luat prin prima casa Simonesco Simonesco Buna ziua, am fost azi sa-mi inregistrez pe fond Fiscal apartamentul luat prin Prima Casa BCR si mi s-a dat sa completez si sa duc maine declaratia speciala de ... (vezi toată discuția)
Impozit pe a doua cladire diana_2012 diana_2012 Pana in anul 1999 am locuit si eu si sotul meu impreuna cu soacra mea si am avut amandoi in buletin adresa respectiva. In anul 2000 ne-am achizitionat un ... (vezi toată discuția)
Plata impozit casa marchis34 marchis34 Sunt o pensionara din Cluj Napoca. Apartamentul in care eu si sotul meu locuim este in Cluj Napoca si este numai pe numele sotului. Eu am o casa intr-o comuna ... (vezi toată discuția)