avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somajul si sarcina
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somajul si sarcina

buna ziua, daca mai am 2 luni de somaj si am aflat ca sunt insarcinata mai primesc ceva (si cat anume) pt crestere copil daca nu ma angajez dupa cele 2 luni de somaj?
mutumesc.
Cel mai recent răspuns: armina_radu , utilizator 20:49, 19 Martie 2011
1. Pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC pana la 2 ani trebuie ca in cele 12 luni premergatoare nasterii sa aveti venituri profesionale impozabile din salarii, din activitati independente sau activitati agricole sau perioade asimilate (somaj, concediu medical, concediu de maternitate etc.).
2. Incercati sa cititi OUG 111/2010 sa vedeti ce posibilitati aveti pentru a beneficia de indemnizatie pentru CCC.
3. Puteti sa mai prelungiti perioada de somaj (suspendare) cu unul sau mai multe certificate medicale.
multumesc frumos.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate, crestere a copilului NAndreeaM NAndreeaM Buna ziua! Sunt profesor titular din 2009, dar momentan in concediu fara plata pana la 31august 2013 . Sunt insarcinata in 2 luni si as vrea sa stiu daca am ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil lauraakb lauraakb buna seara, as dori sa cunosc informatii referitoare la indemnizatia de crestere a copilului in conditiile in care mama isi pierde locul de munca , fiind ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani klaudita klaudita daca stagiul de cotizare de 12 luni se implineste la 4 luni dupa ce s a nascut copilul mai pot beneficia de indemnizatie pana face copilul 2 ani?multumesc ... (vezi toată discuția)