avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatia de crestere a copilului pana la 2 ani

daca stagiul de cotizare de 12 luni se implineste la 4 luni dupa ce s a nascut copilul mai pot beneficia de indemnizatie pana face copilul 2 ani?multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:06, 14 Iulie 2012
1. OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor spune ca puteti beneficia de indemnizatie pentru concediu crestere copil (CCC) daca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului ati avut venituri din salarii, din activitati independente sau agricole sau perioade asimilate (somaj indemnizat, eleva sau studenta la zi, concedii medicale, concediu de maternitate etc.).

2. Asadar nu este vorba de stagiu de cotizare ci de obtinerea de venituri profesionale.

3. Spuneti ce statut aveti in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului pentru a vedea ce sanse aveti sa beneficiati de indemnizatia pentru CCC.
Ultima modificare: Vineri, 13 Iulie 2012
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
klaudita a scris:

daca stagiul de cotizare de 12 luni se implineste la 4 luni dupa ce s a nascut copilul mai pot beneficia de indemnizatie pana face copilul 2 ani?multumesc frumos

Buna ziua . Cred ca a fost clara ; fiind o persoana tanara , a lucrat doar cele opt luni anterioare nasterii copilului . Parerea mea : Nu puteti . O zi buna !
IonPopescu-B:
1. Ce bine ar fi daca lucrurile ar fi clare pentru toata lumea, asa cum sunt pentru dvs.!

2. - Dvs. nu aveti de unde sa stiti daca @klaudita, in cele 4 luni anterioare angajarii, nu cumva a fost intr-o perioada asimilata celei de obtinere de venituri.
- Sa asteptam raspunsul user-ului.
patronul nu mi a platit darile la stat de cand m am angajat!a inceput sa mi platesca cand a aflat ca sunt insarcinata in 2 luni,eu nu am stiut,am aflat dupa ce am nascut.ce mai pot sa fac?multumesc
1. - Legea permite sa beneficiati de indemnizatie pentru CCC chiar faca angajatorul nu a platit contributiile legale.
- Important este ca in cele 12 luni premergatoare nasterii copilului sa aveti venituri profesionale impozabile.

2. Revin la ce v-am intrebat in primul meu raspuns:
3. Spuneti ce statut aveti in fiecare din cele 12 luni premergatoare nasterii copilului pentru a vedea ce sanse aveti sa beneficiati de indemnizatia pentru CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc onuzza onuzza As avea si eu o intrebare: ce inseamna acest citat, adica daca eu nu am venit pe o luna se face totalul celorlalte 11 luni si se imparte la 12???? Adica ma pot ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil panait-alina panait-alina buna ziua, vreau si eu sa stiu daca pt beneficia de concediu de crestere copil perioada de 2 ani daca eu nasc in luna mai si eu sunt angajata din luna iunie ... (vezi toată discuția)
Viitoare mamica fara venituri CreativeTech CreativeTech Suntem un cuplu tanar iar viitoarea sotie a lucrat in strainatate si nu a inregistrat venituri in tara care sa fie impozitate iar acum am aflat ca este ... (vezi toată discuția)