avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 985 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de somaj?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de somaj?

am c.m. desfacut cu art. 61 lit. a . am dreptul la somaj ? din 20 / 07 / 2010
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:15, 18 Martie 2011
1. Incetarea CIM cu art.61. lit.a) din Codul muncii va este imputabila dvs. (motive disciplinare) si nu puteti beneficia de indemnizatie de somaj.
2. Conform Normelor de aplicare a Legii 76/2002 (legea somajului), prin motive neimputabile se intelege incetarea CIM cu urmatoarele articole din Codul muncii:
art. 31 alin. (4.1), art. 56 lit. b), e), f), h) şi j), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4).
Va multumesc am inteles . Ma dezavantajeaza si in a-mi ocupa alt loc de munca . cumsa procedez?
motivele au fost prin neprezentarea la comisiea convocata de intreprindere . Motivele au fost caci ma parasit sotia din motive ne intemeiate atunci. acumam si o alta problema actele dedivort sunt la mine mai putin taxele de timbru , care nu au fost inca platite . intrebarea este , ea poate sa ma dea in judecata dedivort
?
1. Nu vad de ce v-ar dezavantaja in ocuparea unui loc de munca.
2. Daca un angajator va cere explicatii ii spuneti adevarul si nu cred ca veti avea probleme.
3. La ultima intrebare o sa va raspunda un avocat. Sau mai bine puneti intrebarea pe sectiunea "Dreptul familiei...".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucrez intr-o institutie de stat dar vreau sa plec de acolo si sa beneficiez de indemnizatie de somaj dragosbc dragosbc buna ziua, am o nelamurire va rog: lucrez intr-o institutie de stat si vreau sa plec de acolo si sa beneficiind de indemnizatie de somaj. problema e ca ei nu ... (vezi toată discuția)
Demisie si somaj vlasceanu raluca vlasceanu raluca Daca mi-am depus cererea de demisie cu acordul partiolr , pot sa beneficiez de somaj sau trebuie sa ma dea societatea l-a care am lucrat in somaj ? (vezi toată discuția)
Somajul caniculesei caniculesei Va rog sa-mi spuneti, daca un salariat este concediat conform art, 61 lit \"a\", mai poate beneficia de somaj? Dupa cate stiu eu, nu se poate, dar totusi va ... (vezi toată discuția)