avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... somajul
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

somajul

Va rog sa-mi spuneti, daca un salariat este concediat conform art, 61 lit "a", mai poate beneficia de somaj? Dupa cate stiu eu, nu se poate, dar totusi va intreb... Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:43, 7 Octombrie 2010
Nu puteti beneficia de somaj. Conform art. 67 din Codul Muncii pot beneficia de masuri active de combatere a somajului , salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor..
Incetarea CIM din motive neimputabile salariatului si care permite obtinerea indemnizatiei de somaj este data de urmatoarele articole din Codul muncii:
art. 31 alin. (4.1), art. 56 lit. b), e), f), h) şi j), art. 61 lit. c) şi d), art. 65 alin. (1), art. 94 alin. (4)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj Viviana Savulescu Viviana Savulescu daca un salariat isi da demisia ? mai are dreptul la indemnizatie de somaj? (vezi toată discuția)
Beneficiar ajutor somaj ANDRIES adriana ANDRIES adriana Un salariat si-a incetarea contractul individual de munca cu acordul partilor Art.55 lit.b Codul Muncii, deocamdata nu si-a gasit un loc de munca poate el ... (vezi toată discuția)
Demitere etves_tiberiu etves_tiberiu Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati intr-o privinta. Daca imi dau demisia de la locul de munca beneficiez de somaj sau trebuie sa fiu demis pentru asta, ... (vezi toată discuția)