avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Neplata pensiei de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Neplata pensiei de intretinere

Va rog sa-mi spuneti sentinta penala la scutit pe fostul sot de obligatia de a plati pensie de intretinere.I sa dat 1 an cu suspendare,dar nici de aceasta data nu trimite pensia copilului.Va rog foarte mult sa-mi spuneti daca voi putea recupera acei bani.
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 12:25, 18 Martie 2011
ii puteti face plangere penala din nou daca in continuare n-o plateste, poate nu mai scapa cu suspendate de data asta.
puteti recupera pensia restanta prin executare silita daca are bunuri in proprietate sau venituri
Ii faceti din nou plangere penala, iar de data asta va face inchisoare, situatie obligatia la plata inceteaza pe perioada ispasirii pedepsei si nu rezolvati nimic. Cel ce executa o pedeapsa prin privarea de libertate nu poate fi obligat la plata pensiei de intretinere.
Mai bine va indreptati atentia asupra executarii silite daca are bunuri sau venituri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abandon Borza Borza Buna, vreau sa stiu daca in cazul condamnarii cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei(1 an) pentru abandon daca este obligatoriu plata sumei ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara MarianaBuicaru MarianaBuicaru Buna tuturor, sunt divortata si am doi copii cu fostul sot. L.am dat in judecata pentru pensia alimentara iar el nu mi.a platit decat de 3 ori, suma fiind de ... (vezi toată discuția)
Executare silita pensie intretinere copil gigelas gigelas Daca sotul,care trebuie sa plateasca pensia de intretinere pt.copil,nu are niciun fel de venit,nici bunuri pe numele lui,cum se poate totusi executa ... (vezi toată discuția)