Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema: am investit cu formula executorie un titlu in termen legal. De la momentul primirii prin posta(asa am solicitat) a admiterii investirii , pana la prezentarea la executor , au mai trecut cateva luni, dar am depasit 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii civile.E vorba de plata spitalizarii si serviciile medicale, intrucat se face vinovat de un accident...etc. Vreau sa stiu DACA MAI POT DEPUNE DOSARUL LA EXECUTORUL JUDECATORESC SAU S-A PRESCRIS SI NU MAI POT CERE EXECUTAREA.(lucrez pentru o unitate spitaliceasca de Stat).Va multumesc mult pentru raspuns.
Buna ziua,
eu consider ca termenul de prescriptie a inceput sa curga odata cu investirea cu formula executorie, prin urmare sunteti in termenul de prescriptie.
Art 405 ind. 2 Cod procedura civila se refera la titlu executoriu. Atata timp cat nu are titlu executoriu, nu poate cere executarea silita, iar titlu este executoriu numai dupa investirea cu formula executorie.
Dupa ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii, are un termen de prescriptie de 3 ani intrerupt de cerea investirea cu formula executorie. Odata cu investirea, incepe sa curga un nou termen de precriptie.
Sa stiti ca este posibil sa ma insel si sa nu am dreptate. Eu mi-am expus doar o parere. va sfatuiesc sa incercati . mergeti la executor si negociati sa platiti un avans minim, in asa fel incat sa nu pierdeti prea mult in cazul in care in urma contestatiei la executare se constata ca si prescris dreptul de a cere executarea silita.