Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema: am investit cu formula executorie un titlu in termen legal. De la momentul primirii prin posta(asa am solicitat) a admiterii investirii , pana la prezentarea la executor , au mai trecut cateva luni, dar am depasit 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii civile.E vorba de plata spitalizarii si serviciile medicale, intrucat se face vinovat de un accident...etc. Vreau sa stiu DACA MAI POT DEPUNE DOSARUL LA EXECUTORUL JUDECATORESC SAU S-A PRESCRIS SI NU MAI POT CERE EXECUTAREA.(lucrez pentru o unitate spitaliceasca de Stat).Va multumesc mult pentru raspuns.
Art. 405 Cod proc. civ. Data cand se naste dreptul este data hotararii. Faptul ca cineva nu a investit hotararea nu intrerupe prescriptia. Si sunt de acord cu dvs. in sensul ca ar fi bine sa se adreseze unui BEJ. Asta pentru a nu avea nelamuriri.
data cand se naste dreptul de a cere executarea silita nu este data hotararii, ci data cand aceasta hotarare devine executorie ( de exemplu prin ramanerea irevocabila ;) In rest, se poate sa ai dreptate- desi logica mea spune ca ai titlu executoriu abia dupa ce este investita cu formula executorie hotararea ( asta daca nu e hatarare executorie prin lege si nu trebuie investita cum sunt cele in materie comerciala)