avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 326 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Executare silita-prescriptie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Executare silita-prescriptie?

Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema: am investit cu formula executorie un titlu in termen legal. De la momentul primirii prin posta(asa am solicitat) a admiterii investirii , pana la prezentarea la executor , au mai trecut cateva luni, dar am depasit 3 ani de la ramanerea definitiva a hotararii civile.E vorba de plata spitalizarii si serviciile medicale, intrucat se face vinovat de un accident...etc. Vreau sa stiu DACA MAI POT DEPUNE DOSARUL LA EXECUTORUL JUDECATORESC SAU S-A PRESCRIS SI NU MAI POT CERE EXECUTAREA.(lucrez pentru o unitate spitaliceasca de Stat).Va multumesc mult pentru raspuns.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
teodorescu sorinela, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters199098 , utilizator 13:41, 18 Martie 2011
Art. 405 Cod proc. civ. Data cand se naste dreptul este data hotararii. Faptul ca cineva nu a investit hotararea nu intrerupe prescriptia. Si sunt de acord cu dvs. in sensul ca ar fi bine sa se adreseze unui BEJ. Asta pentru a nu avea nelamuriri.
ContSters20980, utilizator
data cand se naste dreptul de a cere executarea silita nu este data hotararii, ci data cand aceasta hotarare devine executorie ( de exemplu prin ramanerea irevocabila ;) In rest, se poate sa ai dreptate- desi logica mea spune ca ai titlu executoriu abia dupa ce este investita cu formula executorie hotararea ( asta daca nu e hatarare executorie prin lege si nu trebuie investita cum sunt cele in materie comerciala)
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In cat timp se poate executa o hotarare? dmdc dmdc Am o hotarare definitiva si irevocabila( impotriva unei firme de asigurari) din ianuarie 2009.Investirea cu titlu executoriu a fost facuta in iunie 2011.Cand ... (vezi toată discuția)
Valabilitate hotarare judecatoreasca definitiva soaremar soaremar Buna ziua, As dori sa stiu daca o hotarare judecatoreasca definitiva eliberata in 1997 cu privire la punerea in posesie a unei suprafete de teren mai poate fi ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca stabilire drept de proprietare privata asupra terenurilor mihaicalinescu2005 mihaicalinescu2005 D-na. X, depune cerere pentru reconstituirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor, pentru 1/2 drepturi de padure, in cadrul unei obti razesesti. ... (vezi toată discuția)