Buna ziua. Va rog sa imi spuneti ce trebuie facut pentru a stramuta un dosar la alta instanta de acelasi grad, in alt judet, intr-un dosar civil, pe motive de banuiala legitima.Cum se timbreaza cererea si daca pot adauga poze, inscrisuri la cerere. Am tot cautat pe net dar nu am inteles cum se timbreaza sau unde pot plati banii pentru taxa judiciara. Pentru motivul de banuiala legitima trebuie obligatoriu sa descriu banuiala ? Multumiri.
Aici nu este vorba despre recurs ci despre o cerere de stramutare intemeiata pe dispozitiile art. 37 alin. 2 C.pr.civ. care prevede ca: "Bănuiala se socoteşte legitimă de câte ori se poate presupune că nepărtinirea judecătorilor ar putea fi ştirbită datorită împrejurării pricinii, calităţii părţilor ori vrăjmăşiilor locale. "
Dv., personal sau prin avocat trebuie sa depuneti cererea de stramutare direct la ICCJ pentru a se pronunta asupra acesteia. Puteti depune inscrisuri in sustinerea celor invocate prin cererea de stramutare. Daca aveti avocat, acesta trebuia sa stie ce si cum se face si, de asemenea, sa va explice daca situatia dv. concreta presupune existenta unui motiv de banuiala legitima pentru sustinerea unei asemenea cereri. Daca avocatul nu va da informatii legate de proces si de chestiunile incidente, renuntati la serviciile acestuia si angajati altul care sa va sustina cu adevarat interesele.
Cererea de stramutare poate fi depusa in orice stare de solutionare a cauzei, atat la instanta de fond, cat si in caile de atac.
ICCJ poate dispune si asupra oportunitatii suspendarii solutionarii cauzei pana la solutionarea cererii de stramutare.
La cerere veti atasa taxa de timbru judiciar in cuantum de 4 lei (se achita la Serviciul taxe si impozite local) si timbre judiciare de 0,30 lei. ;)