avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Art. 85, alin. (4) din OUG nr. 195/2002
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Art. 85, alin. (4) din OUG nr. 195/2002

in data de 17 03 2011 la intrarea in municipiul beius am fost oprit de o patrula a politiei,eu conducand o masina a unui nepot inmatriculata in franta fara a avea asupra mea asigurarea,asigurarea fiind valabila dealfel,mi-a fost retinut permisul,placutele de imatriculare,talonul auto,incadrandu-ma la art 85 alin 4 oug 195/2002. intrebarea mea este: legalitatea de a-mi retine permisul de conducere, care-mi este necesar in fiecare zi este valabila?si sanctiunea care este?
multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
fi01, utilizator
art.85 al.4 din Oug.195/2002
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale carui placute cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare au fost retrase sau a unui vehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani.
In situatia in care veti fi condamnat printr-o hotarare judecatoreasca defintiva pentru aceasta infractiune, permisul dvs. se va anula.
Angajati avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Solutii de urgentare a anchetei LaurentiuBG LaurentiuBG In octombrie 2013 am fost oprit de politie si ca urmare a verificarilor s-a constatat ca asigurarea masinii pe care o conduceam cu nr de Bulgaria nu era ... (vezi toată discuția)
Conducere autoturism cu numere expirate + alcoolemie 0.14 in aerul expirat ucg ucg Ma oprit politia si am fost prins ca am condus un autoturism cu numere expirate si alcool 0.14 in aerul expirat.Am fost la politie atunci si am dat declaratii ... (vezi toată discuția)
Conducere scuter fara permis hany_2220 hany_2220 buna ziua.am condus un scuter fara permis de conducere si neinmatriculata ,ghinionul meu a fost sa ma aleg cu un dosar penal .as vrea sa stiu ce se poate ... (vezi toată discuția)