avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Comunicarea procesului verbal de contraventie
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Comunicarea procesului verbal de contraventie

Buna,

Asdori sa stiu in cazul unei amenzi de bilet pe autobuz data de catre Politia comunitara cum ar trebui sa ajunga acasa PV, prin scrisoare recomandata cu conf la primire sau normal? Mentionez ca nu am fost de fata cand a fost intocmit PV.
Ce se poate intampla daca nu ma prezint sa ridic de la posta PV (recomandata)? Multumesc.
PV se comunica de obicei prin afisare daca destiantarul nu e gasit la domiciliu. conform OG2/2001.
Daca PV v-a fost comunicat prin posta si nu-l ridicati, nu curge termenul de la care puteti face plangere contrav. De amenda, nu scapati fara o hotarare judecatoreasca..
Agentul constatator care intocmeste procesul verbal poate sa vi/l comunice prin posta sau alt agent.. Oricum va avea dovada ca a comunicat procesul verbal. Daca este prin posta, plic rcomandat, exista borderoul, iar factorul postal are dovada ca v-a instiintat sa ridicati plicul. Daca nu va prezentati sa ridicati corespondenta de la posta, dsi ati fost instiintat, exista dovada. Procedura este indeplinita. Daca nu platiti amenda, de buna voie si se poate face poprire prin administratia financiara. Daca luati procesul verbal, puteti sa cereti in instanta anularea lui in 15 zile de la comunicare / data postei.
Ultima modificare: Vineri, 18 Martie 2011
ContSters122901, utilizator

Multumesc pt indicatii.
Referitor la pv, trebuie sa exista neaparat mentiunea de a se putea plati jumatate din min amenzii in 48 de h sau acest lucru este la latitudinea politistului?
De asemenea, poate altcineva ridica de la posta PV in numele meu (membru al familiei etc)? Adresa de la domiciliul meu din buletin nu coincide cu adresa actuala (proprietar de locuinta in alt oras/judet), iar cand m-am legitimat am declarat ambele adrese. In acest caz la ce adresa ar trebui sa soseasca PV?
Legiuitorul a stabilit ca in cazul in care contravenientul nu contesta amenda si/si asuma contraventia, poate achita jumatate din minimul acesteia in timpul indicat in procesul verbal. Este ca si atunci cand se acorda ingaduinta celor ce recunosc si regreta fapta.
Faptul ca ati indicat cele doua adrese unde ati putea fi gasit, se considera ca la acele adrese sunteti cunoscut de celelalte persoane care au acolo domiciliul si chiar daca nu va gaseste agentul sau factorul postal acasa, vi se aduce la cunostinta despre orice corespondenta de catre ceilalti membrii ai familiei sau cei cu care ati locuit si care tin legatura cu dvs.lchiar daca aveti o a doua adresa.
Asadar, daca aveti domiciliul intr/un loc iar resedinta in altul, procesul verbal poate fi trimis in oricare dintre cele doua adrese...
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
ContSters122901, utilizator
Legiuitorul a stabilit ca in cazul in care contravenientul nu contesta amenda si/si asuma contraventia, poate achita jumatate din minimul acesteia in timpul indicat in procesul verbal.

Tocmai aceasta era intrebarea, mai exact legiuitorul este obligat sau nu sa mentioneze in PV aceasta clauza (48h)? Ma intereseaza pt ca PV nu a fost scris de fata cu mine si in caz ca nu include ascest aspect as putea ataca PV, bazandu-ma pe acest lucru.
Referitor al celalalt aspect, de cand incepe sa curga termenul de 48h in cazul in care PV nu-mi este inmanat personal? multumesc

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda parcare nepermisa zulg zulg Buna ziua. Am cateva intrebari. Am primit o amenda pentru parcare nepermisa. Daca amenda imi vine la adresa din buletin, insa eu nu locuiesc acolo, nu ... (vezi toată discuția)
Amenda covid Cosmin@ Cosmin@ Dacă am fost prins de poliție și nu mi-au dat nimic să semnez poate să imi vină amenda acasă? Pentru covid (vezi toată discuția)
Proces-verbal de amenda pus in cutia postala prettydaniola prettydaniola Poate fi nerespectarea procedurii de comunicare a unui p.v de amenda motiv de anulare in instanta? Am primit o amendă de la poliția locală sector 2 care a ... (vezi toată discuția)