avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestatie amenda parcare nepermisa
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestatie amenda parcare nepermisa

Buna ziua.

Am cateva intrebari.

Am primit o amenda pentru parcare nepermisa.
Daca amenda imi vine la adresa din buletin, insa eu nu locuiesc acolo, nu am access la cutia postala, cum obtin amenda?
Sau pot sa ma duc la taxe si impozite unde se platesc si amenzile si pot plati acolo?
Stiu ca le apare in sistem ce amenzi am.

Daca platesc amenda, mai am dreptul sa fac contestatie pentru a imi recupara suma de bani platita?
In caz de castig, unde voi primi banii?
Ultima modificare: Luni, 5 Septembrie 2022
zulg, utilizator
Cel mai recent răspuns: zulg , utilizator 13:02, 5 Septembrie 2022
Buna ziua,

Se poate plati la taxe si impozite. Daca platiti amenda, in masura in care se castiga plangerea contraventionala va vor fi returnati banii. Plangerea se formuleaza in termen de 15 zile de la primirea procesului-verbal.

Cu stima.
Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine, Avocat

zulg a scris:

Buna ziua.

Am cateva intrebari.

Am primit o amenda pentru parcare nepermisa.
Daca amenda imi vine la adresa din buletin, insa eu nu locuiesc acolo, nu am access la cutia postala, cum obtin amenda?

Sunteti un pic confuz, spuneti ca ati primit ceva, apoi spuneti ca nu puteti primi.

Ce ati primit, mai exact si in ce mod ? Amenda e doar sanctiunea.
Orice contraventie se constata prin completarea de catre agentul constatator a unui proces verbal de contraventie, pe numele contravenientului, dupa identificare. Dupa aceea o copie din PV de contraventie se inmineaza faptasului, dupa ce semneaza de luare la cunostinta (semnatura nu inseamna ca recunoaste ceva). Daca nu mai locuiti la adresa din buletin, puteti ruga persoana care locuieste sa va ajute in recuperarea copiei de PV.

Cred ca trebuie sa reluati povestea.

Din momentul primirii prin posta, daca asa credeti dvs. ca va veni, aveti 15 zile de la data sosirii inscrisa pe acel plic (pe care nu e deloc bine sa-l pierdeti sau distrugeti, pentru ca va trebuie in continuare sa dovediti cu el data de la care incep zilele) sa platiti jumatate din minimul amenziii si sa depuneti o contestatie (numita plingere contraventionala).

In caz de cistig la proces banii platiti ii veti primi inapoi de la administratia financiara a primariei de care apartineti, daca depuneti o cerere si atasati o copie a unei hotariri judecatoresti definitive.
Procesul verbal a fost facut fara ca eu sa fiu de fata.
Prin posta nu cred ca am cum sa primesc, intrucat nu locuiesc la adresa din buletin. Nu cunosc nici persoanele respective care locuiesc acolo.
Daca postasul nu ma gaseste acolo, nu se duce plicul la oficiul postal care apartine de acea adresa?
zulg, utilizator
Postasul pune plicul in cutia corespunzatoare adresei respective. Nu le duce nimeni, ele ramin pe acolo, lunar vad la mine pe scara cel putin 2-3 plicuri care vin la adrese corecte, dar nu cunosc destinatarii.

Si totusi, cum de s-a intocmit acel proces verbal fara sa fiti de fata ?Cum v-a identificat ? Cum de stiti ca vi s-a intocmit un PV de contraventie?

latka a scris:

Postasul pune plicul in cutia corespunzatoare adresei respective. Nu le duce nimeni, ele ramin pe acolo, lunar vad la mine pe scara cel putin 2-3 plicuri care vin la adrese corecte, dar nu cunosc destinatarii.

Si totusi, cum de s-a intocmit acel proces verbal fara sa fiti de fata ?Cum v-a identificat ? Cum de stiti ca vi s-a intocmit un PV de contraventie?

Parcare nepermisa, masina a fost ridicata, eu nefiind de fata.
Am vorbit la posta si mi-au spus ca plicul se da pe baza de semnatura. Daca nu ma gaseste, se intoarce la oficiul postal si sta acolo 10 zile.
zulg, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de prescriptie amenda contraventionala valeriuiulian valeriuiulian in data de 23 03 2012 a fost intocmit un pv de catre politia rutiera pe care nu l-am semnat acasa nu am primit pv ce se intamla dupa o luna se prescrie adica ... (vezi toată discuția)
Amenda cnadnr , art.27 oug 2/2001 razvanpopescu razvanpopescu Am luat amenda pentru ca nu am avut rovigneta . Amenda mi-a fost adusa la domiciliu, nu am fost gasit la domiciliu drept urmare, cel imputernicir de CNADNR a ... (vezi toată discuția)
Dovada comunicare pv contraventie! OvidiuDanut OvidiuDanut Salut! Am facut plangere impotriva unui pv de contraventie la Judecatorie. PV-ul de contraventie mi-a fost comunicat de catre primarie la solicitarea mea. In ... (vezi toată discuția)