Să presupunem că vreau în continuare să mă specializez în drept penal și doresc să ocup funcția de judecător, evident la secția penală. Întrebarea mea e de unde știu că după ce absolv INM-ul voi fi repartizat la secția penală?
Mulțumesc.
Consider ca intrebarea dvs trebuie adresata celor in drept sa raspunda.
Daca ati observat, majoritatea celor care scriu pe acest site sunt avocati, consilieri juridici, sau alte profesii...
Din mulțimea de candidați la examenul de admitere la INM care posteaza în această secțiune nu mă îndoiesc că există cineva în cunoștință de cauză să mă lămurească.
O sa incerc sa va raspund eu, as zice din practica. In perioada de stagiu ,cauzele in care judec stagiar are competenta de judecata sunt limitate, respectiv in penal reabilitare, si unele infractiuni la plangere prealabila, iar in civil plg. contraventionale, pretentii si cam atat. Dupa def. depinde de instanta la care sunteti repartizat, respectiv, daca aceasta are nevoie de un complet de penal sau de civil. Si chiar daca ar fi sa va dea intr-o prima faza un complet de penale, e posibil sa primiti pe parcurs si civile, minori si fam. sau fond funciar. Nu stiu daca am fost destul de explicita, dar cam asta am vazut.
iar ca sa fii sigur ca "apuci" si penale, alege o judecatorie mica (unde schema e de 2 sau 3 judecatori) si astfel ai sa face de toate (asta dupa def , bineinteles)