avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... DESPRE A.F.
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

DESPRE A.F.

Am un AF deschis in Aprilie si as dori sa stiu cum se completeaza toata hartiilie astea "Nota de receptie si constatare" 'Registru Inventar" si Registru jurnal icasari si plati". Dar la modul cel mai in detaliu. Daca ar putea cineva sa vina cu un exemplu si sa-mi arate. Va sunt recunoscator.
Cel mai recent răspuns: Elena Perianu , Traducator autorizat 01:18, 4 Noiembrie 2008
cel mai bine ar fi sa studiati singur Ordinul Ministerului de Finante nr.1040/08.07.2004, unde se explica toata formularistica pentru contabilitatea in partida simpla. Puteti face rost de actul normativ de pe site-ul www.indaco.ro, legislatie pusa la dispozitie in mod gratuit.
Va multumesc mult.
Imi poate da cineva un sfat?
Am infiintat o Asociatie Familiala la sfarsitul anului 2006. Nici pana la ora actuala nu am fost sa ma ia in evidenta la Finante. Nu mi-a venit pana acum niciun document pentru plata impozitului pe profit (am inteles k e din cauza faptului ca nu m-au luat in evidenta). Ce se poate intampla?
Precizez ca AF-ul are activitate si am multe facturi emise pe acest AF.

Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile Dv.
Exact - daca nu te au in evidenta, ce sa-ti trimita?
Ce se va intimpla - Va trebui sa platesti taxele restante plus penalizarile de rigoare, care cresc cu fiecare zi de intirziere.
Mai bine te duci cit mai repede sa "te declari", eu sint PFA, nu stiu precis cum este la AF, daca voi sinteti si salariati in alta parte sau avetivenit numai din AF.
Pe linga taxele la stat mai sint de platit sumele aferente la pensii si sanatate. Care se lasa tot cu penalizari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere familiala nanu crina nanu crina pentru functionarea unei intreprinderi familiala imi trebuie registru de casa si implicit nota de receptie (vezi toată discuția)
Declaratia 100 pfa sau intreprindere familiala michacomsa michacomsa pfa sau if-ul care opteaza pentru sistemul real, are obligativitatea intocmirii declaratiei 100 indiferent de obiectul de activitate?(de exemplu comertul cu ... (vezi toată discuția)
Pfa registre electronice bucur_adriana bucur_adriana daca am un pfa, pot sa tin registrele de vanzare, cumparare, incasari si plati electronic? trebuie sa instiintez la finante ....sau care e procedura ? va ... (vezi toată discuția)