Buna ziua,
As dori sa stiu ce raspundere as avea in cazul in care preiau 50% din partile sociale ale unei firme (cealalta persoana este o terta persoana independenta de fostii asociati) ce are un credit in banca in curs de achitare? In cazul neachitarii voi raspunde eu sau fostul administrator ce a semnat contractul de creditare?(intentia mea nu este aceea de a nu plati, insa daca se intampla, as dori sa stiu cum pot fi tras la raspundere).
Va multumesc!
In masura in care nu veti mai putea plati ratele, banca va executa eventualele garantii - mobiliare, imobiliare, personale. Insa, de la momentul cesiunii de parti sociale si a numirii Dvs. ca administrator veti raspunde pentru buna functionare a societatii si de plata creditului (asta in situatia in care creditul este la zi) si pentru asta s-ar putea ca banca sa va ceara sa semnati si Dvs. contractul de credit sau un contract de gaantie. De regula, orice banca a mentionat in contractul de creditare obligatia imprumutatului de a notifica banca cu privire la orice schimbari intervenite in societate, sanctiunea putand fi chiar declararea anticipata a scadentei si executarea creditului.
Preluatori firme
gabriel_mg
ce se intampla cu firmele preluate si in ce masura vor fi afectati vanzatorii
ce masuri ar trebui sa ia un vanzator inainte de a da in preluare o firma pt ca ... (vezi toată discuția)