avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... raspunderea unui fost administrator al unei firme
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

raspunderea unui fost administrator al unei firme

Buna ziua,
As dori sa stiu ce raspundere as avea in cazul in care preiau 50% din partile sociale ale unei firme (cealalta persoana este o terta persoana independenta de fostii asociati) ce are un credit in banca in curs de achitare? In cazul neachitarii voi raspunde eu sau fostul administrator ce a semnat contractul de creditare?(intentia mea nu este aceea de a nu plati, insa daca se intampla, as dori sa stiu cum pot fi tras la raspundere).
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Filip & Asociatii SCA , Avocat 15:27, 19 Martie 2011
In masura in care nu veti mai putea plati ratele, banca va executa eventualele garantii - mobiliare, imobiliare, personale. Insa, de la momentul cesiunii de parti sociale si a numirii Dvs. ca administrator veti raspunde pentru buna functionare a societatii si de plata creditului (asta in situatia in care creditul este la zi) si pentru asta s-ar putea ca banca sa va ceara sa semnati si Dvs. contractul de credit sau un contract de gaantie. De regula, orice banca a mentionat in contractul de creditare obligatia imprumutatului de a notifica banca cu privire la orice schimbari intervenite in societate, sanctiunea putand fi chiar declararea anticipata a scadentei si executarea creditului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu cesiunea firmei maximtgv maximtgv Buna ziua, detin o societate cu 2 asociati 50%-50%. Acum din anumite probleme aparute intre noi dorim sa cesionam partile altuia. Intrebarea mea este in ce ... (vezi toată discuția)
Preluatori firme gabriel_mg gabriel_mg ce se intampla cu firmele preluate si in ce masura vor fi afectati vanzatorii ce masuri ar trebui sa ia un vanzator inainte de a da in preluare o firma pt ca ... (vezi toată discuția)
Garantie reala mobiliara asupra creantelor prezente si viitoare si/sau cesiune de creanta? jacqueline_k jacqueline_k Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cun un sfat in urmatoarea problema: o societate comerciala doreste sa contracteze un credit. Una din conditiile bancii a fost ... (vezi toată discuția)