avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general concediu pre-postnatal - cum se calculeaza, in cazul ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

concediu pre-postnatal - cum se calculeaza, in cazul pfa?

Cum se calculeaza suma pe care o primeste PFA in concediul pre-postnatal si cine o plateste?
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 10:14, 19 Martie 2011
Pentru a beneficia de concediu de maternitate trebuie sa platiti contributia pentru concedii medicale si indemnizatii de 0,85%, pt care se depune declaratie de asigurare la Casa de Sanatate.
Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10 din OUG nr. 158/2005.
Baza de calcul a indemnizaţiei se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu pre si postnatal -calcul ContSters277082 ContSters277082 Buna seara, am si eu nevoie de o informatie. Cum se calculeaza valoarea concediului pre si post natal? Se calculeaza 85% din brut ? (vezi toată discuția)
Care este baza de clacul a indemnizatiei de maternitate ContSters156942 ContSters156942 sa imi spuna si mie cineva cum se calc concediu postnatal,adica 85% din brut sau net?ca eu iau mai putin cu 85% decat cu 75%.multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Calcul concedii pre si postnatale iustina33 iustina33 Cum se calculeaza concediile pre si postnatale? Din ce? Din brut sau din venitul relizat pe ultimele 6 luni? (vezi toată discuția)