avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Care este baza de clacul a indemnizatiei de maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Care este baza de clacul a indemnizatiei de maternitate

sa imi spuna si mie cineva cum se calc concediu postnatal,adica 85% din brut sau net?ca eu iau mai putin cu 85% decat cu 75%.multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Elena Savciuc , Consultant resurse umane 20:42, 8 Iulie 2010
Cuantumul brut lunar al indemnizatiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita conform art. 10 din OUG nr.158/2005 din care se retine doar contributia de asigurari sociale (CAS).

Baza de calcul a indemnizatiei de maternitate se determina ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar, pe baza carora se calculeaza contributia pentru concedii si indemnizatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate Firica Elena1 Firica Elena1 Buna ziua!Am si eu o intrebare.Cum se plătesc cele 126 de zile ce concediu in sarcina!?Angajatorul meu sustine ca pana sa iau indemnizatia de creștere ... (vezi toată discuția)
Concediu pre-postnatal - cum se calculeaza, in cazul pfa? butterfly_1976 butterfly_1976 Cum se calculeaza suma pe care o primeste PFA in concediul pre-postnatal si cine o plateste? (vezi toată discuția)
Indemnizație maternitate anaria anaria Buna ziua, cum se calculeaza indemnizatia de maternitate? din venitul brut sau din cel net? Multumesc (vezi toată discuția)