avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizație maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizație maternitate

Buna ziua, cum se calculeaza indemnizatia de maternitate? din venitul brut sau din cel net? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:39, 8 Martie 2017
Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilită conform art. 10 din OUG 158/2005.

art.10
(1) Baza de calcul a indemnizaţiilor prevăzute la art. 2 se determină ca medie a veniturilor lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, până la limita a 12 salarii minime brute pe ţară lunar, pe baza cărora se calculează contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este baza de clacul a indemnizatiei de maternitate ContSters156942 ContSters156942 sa imi spuna si mie cineva cum se calc concediu postnatal,adica 85% din brut sau net?ca eu iau mai putin cu 85% decat cu 75%.multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Concediu pre si postnatal -calcul ContSters277082 ContSters277082 Buna seara, am si eu nevoie de o informatie. Cum se calculeaza valoarea concediului pre si post natal? Se calculeaza 85% din brut ? (vezi toată discuția)
Prenatal adina000 adina000 Cum se calculeaza concediul prenatal ? (vezi toată discuția)