buna ziua...... am o mare dilema , vreau sa inchiriez un spatiu si proprietarul este plecat in italia asa ca a imputernicit un vecin pentru a se ocupa de el.......acum el imi cere mie neaparat sa facem contractul de inchiriere la notar ceea ce nu inteleg .......sa dau niste bani aiurea pentru ca asa vrea el ........intrebarea mea este de ce tine el asa de mult sa mergem la notar??????
Probabil pentru siguranta, poate vrea sa fie sigur ca nu-l inseala vecinul, poate vrea sa se asigure ca va fi un contract intocmit de un profesionist. In lumea civilizata este un lucru obisnuit sa inchei un contract de inchiriere la notar sau in fata unui avocat. Nu este cazul sa va speriati, e si in interesul dvs.
Nu este lucru iesit din comun sa mergi la notar pentru perfectarea actelor...In oricare dintre situatii contractul trebuie inregistrat la administratia financiara( daca proprietarul este persoana fizica). Daca aveti un model de contract de inchiriere incercati sa-i sugerati ,, vecinului" ca oricum inregistrati contractul la organul fiscal si nu sunteti dispus sa platiti suplimentar pentru redactarea-intocmirea actelor. Daca plateste el acest demers nu vad care ar fi problema.
multumesc mult de tot ....toti prietenii mei au spus ca nu e cazul si de asta am vrut sa intreb si alte persoane .......persoana de la care inchiriez este trecuta de 50 de ani si probabil frica sa nu pateasca ceva il determina sa mergem la notar......inca odata multumesc..