avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incompetenta statului roman? Ce ar trebui sa fac mai ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incompetenta statului roman? Ce ar trebui sa fac mai departe?

Salut!Am si eu o mare problema si vreau sa stiu ce am de facut mai departe.Asadar am cumparat o masina de la un baiat.Masina a fost cumparata din italia cu toate actele in regula(carte,certificat de proprietate,declaratie de vanzare legalizata,autentificare semnatura de asemenea legalizata),plus de aceste acte,masina a facut identificarea in romania,apoi i s-a intocmit cartea de identitate de romania ramanand doar sa achit taxa de prima inmatriculare si masina era inscrisa.Taxa fiind cam mare...am zis sa o inscriu pe bulgaria.Plec acolo ,toate bune si frumoase masinii i se face itp,asigurare,taxa eco,ca apoi cand au fost verificate seriile sa apara furata din 2007.....politistul de acolo a zis ca 90% e greseala de la italieni in baza de date..ca a mai patit asa sau fostul proprietar dupa ce a vandut-o a dat-o pierduta pentru a mai incasa si el niste bani.acum ce sa fac mai departe?dau in judecata statul roman?eu am cumparat masina in baza ca masina fusese verificata international si identificata fiind atribuite si carte de indetitate de romania iar acum am ramas fara masina...sau pe italian?sunt deschis la propuneri.Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: player , utilizator 14:09, 19 Martie 2011
Faci o sesizare la ambasada italiana la Bucuresti, sa se faca acolo cercetarile despre eroare materiale la inscrieri autoveiculi furate. Sau cer pe cei care ti-a vandut sa-o faca. Sau daca a fost trecut la RAR in Romania, cer la un avocat specializat sa cer scutire de plata, ce sunt mai multe sentinte ca declar ilegal taxei de prima imatriculare la vehicole comunitare si dupa obtinerea sentinta favorabila o matriculez aici.
N-am inteles care e problema dvs cu statul roman, de vreme ce ati cumparat in Italia si vreti sa inmatriculati masina in Bulgaria. :-/
Atunci cand se aduce o masina din afara,aceasteia i se face identificarea,iar apoi cartea de identitate.Cand se fac acele documente masina este verificata in baza de date internationala daca este furata sau daca este data intr-un eventual consemn.Identificarea si cartea masinii au fost facute in data de 10 martie 2011,iar eu in baza acelor documente am cumparat masina,fiind ferm convins ca totul este in regula,adica m-am bazat pe acele verificari care ar TREBUI sa fie facute atunci cand se intocmeste cartea de identitate a masinii...Iar in data de 17 martie 2011 masina a fost confiscata pe motiv ca apare furata in 2007 italia....Aici este problema mea cu statul roman...
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
player, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare auto retinuta alexandrag12 alexandrag12 Buna ziua, am urmatoarea speta: am cumparat o masina provenita din Italia de la un vanzator persoana fizica din Romania (al 3-lea) proprietar, in baza unui ... (vezi toată discuția)
Problema inmatriculare urgent bogdan_exit bogdan_exit Salut Am cumparat de la o persoana o masina Problema e in felul urmator el a radiat masina a facut rar numere provizorii etc aceste numere au expirat azi ... (vezi toată discuția)
Cine raspunde pentru inmatricularea unei masini furate? dsy dsy Buna ziua! In vara anului 2006 am cumparat o caravana, marca Fiat, inmatriculata , de la un domn din Pitesti. Masina era inmatriculata in judetul Arges. Dupa ... (vezi toată discuția)