avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale PRACTICIENI IN INOLVENTA - PFA (DA SAU NU?!)
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

PRACTICIENI IN INOLVENTA - PFA (DA SAU NU?!)

Potrivit OUG nr. 86/2006:
Art. 4. - (1) Practicienii in insolventa isi pot exercita profesia ca persoane fizice independente sau ca asociati, colaboratori ori angajati ai unor societati profesionale cu personalitate juridica.
(2) Ca persoane fizice independente, practicienii in insolventa isi exercita profesia in cabinete individuale, cabinete asociate sau societati civile profesionale fara personalitate juridica.
Art. 5.- (1) Cabinetul individual se constituie pe baza deciziei practicianului in insolventa, inregistrata la Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania, denumita in continuare si UNPIR.


In concluzie, considerati ca acestia isi pot desfasura activitatea ca persoane fizice autorizate, in lumina dispozitiilor noii OUG nr. 44/2008? Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 08:10, 4 Iunie 2008
Da, isi poate desfasura activitatea ca practician in insolventa. Temeiul legal fiind OUG nr.86/2006.
profesia dvs. e reglementata de legea speciala unde se prezinta clar cum se poate desfasura o astfel de activitate.
In opinia mea, consider ca, prin aparitia OUG 44/08 nu s-a schimbat nimic fundamental, ci doar s-a incercat simplificarea exercitarii faptelor de comert.
La dvs. se aplica legea speciala ( ca si la psihologi, de exemplu), unde se spune cum puteti sa va organizati in vederea desfasurarii activitatii.
Insa, nimic nu va impiedica sa intrebati si la registru, cu siguranta consilierii de acolo sunt mult mai bine informati, poate e vreo alta reglementare care permite asta.
Ceea ce nu inteleg eu e: de ce v-ar interesa sa va schimbati forma de organizare a activitatii: taxele si impozitele sunt cam aceleasi, contabilitatea se tine tot in partida simpla, etc.
Ultima modificare: Miercuri, 4 Iunie 2008
Doinita Stingaciu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma de insolventa bobo24 bobo24 care sunt conditiile ca o persoana sau mai multe, asociate, sa-si infiinteze o firma cu obiect de activitate lichidatre judiciara, insolventa? va multumesc. (vezi toată discuția)
Calitatea de reprezentant conventional a consilierului juridic si a avocatului in dosarele de insolventa bossman bossman Problema: Poate consilierul juridic sau avocatul [b]care nu sunt si practicieni [/b]in insolventa, sa prezinte in fata sindicului rapoartele prevazute de ... (vezi toată discuția)
De la contabil la lichidator? sonrisa sonrisa Care este drumul de parcurs de la contabil la lichidator autorizat? Am terminat facultatea de contabilitate, am experienta de 15 ani in contabilitate (am ... (vezi toată discuția)