avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Cine poate sa fie consilier juridic?
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Cine poate sa fie consilier juridic?

Dacă am absolvit o facultatea de drept, specializarea administraţie publică, pot să fiu consilier juridic?
Legea nu conţine interdicţii şi foloseşte termenul de: "este licenţiată a unei facultăţi de drept".
Cel mai recent răspuns: anonim , utilizator 00:00, 24 August 2004
Potrivit legii nr.514/2003 si statutului profesional este consilier juridc persoana care este licentiat in stiinte juridice, in cazul dumneavoastra puteti fi numit consilier juridic in administratie publica locala, cu respectarea Legii nr.188/1999. Persoana care a scris ma intreb este cu adevarat consilier juridic, daca nu stie sa interpreteze o norma juridica si de ce nu va declinati identitatea.
Va este rusine cu ce ati facut si pregatirea pa care o detineti in prezent. Orice profesie are raspundere, de activitatea dumneavoastra depinde bunul mers al unei entitati.
www.consultantajuridica.home.rowww.consultantajuridica.home.ro[addsig]
Vă mulţumesc D-le pt. răspuns. Mă bucur, că aţi avut ocazia să deveniţi în timp util ceea ce aţi vrut să fiţi cu adevărat. Vă felicit.
Persoana care a absolvit o facultate care ii ofera specializare in administratie publica, chiar daca aceasta a fost obtinuta in cadrul unei facultati de Drept, nu poate ocupa o functie de consilier juridic, nici macar in administratia publica locala. Statutul functionarilor publici ii permite unei astfel de persoane sa ocupe o functie de functionar public, dar nu consilier juridic aceasta din urma fiind reglementata Legea 514. Pentru a putea ocupa o functie de consilier juridic trebuie sa aiba specializare in stiinte juridice (aici sunt de acord cu ce s-a afirmat mai sus). ramonaH

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura horeabortan horeabortan Stimati colegi, Va supun atentiei o speta si va rog sa imi mentionati opinia voastra. Sunt absolvent al Facultatii de Drept Simion Barnutiu Sibiu, ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic polly30 polly30 Sunt angajata la o fundatie, pe postul de consilier juridic.Sunt licentiata in stiinte economice cu dubla specializare finante -banci si drept. Am un master ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic - probleme în a participa la concurs deoarece pe diplomă scrie licențiat în drept și nu licențiat în știinte juridice ContSters363911 ContSters363911 Buna seara! Zilele acestea m-am confruntat cu urmatoarea problema: nu am putut sa-mi depun dosarul de concurs pentru functia de consilier juridic debutant la ... (vezi toată discuția)