avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Consilier juridic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Consilier juridic

Sunt angajata la o fundatie, pe postul de consilier juridic.Sunt licentiata in stiinte economice cu dubla specializare finante -banci si drept. Am un master in drept european. Nu semnez acte juridice nu reprezint in instanta, insa dau asistenta si consiliere juridica ce vizeaza dreptul civil si dreptul familiei in mare parte conflictele familiale unor cetateni. Este legal acest lucru vizavi de CIM ? Acum urmez cursurile de formare mediator.
Ultima modificare: Duminică, 3 Februarie 2013
polly30, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:52, 3 Februarie 2013
Nu vad de ce nu ar fi legal ca prin CIM sa oferiti consiliere si asistenta juridica fundatiei, dvs avand prin acest contract functia de CJ.
Licentiatii in stiinte economice nu pot fi consilieri juridici ...
din cate am inteles, doamna este licentiata in stiinte economice si drept, adica doua facultati :-/
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este licențiata in stiinte economice si nu in stiinte juridce ... chiar daca are specilizarea si drept ..

.. Sunt licentiata in stiinte economice cu dubla specializare finante -banci si drept. Am un master in drept european. ...



1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Conform art. 8 din legea nr. 514/2003 privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic, poate fi consilier juridic acela care indeplineste urmatoarele conditii: lit. c) - este licentiat al unei facultati de drept.
Faptul ca aveti cursuri, master, in domeniul juridic nu este echivalentul conditiei impuse de legea specifica.

Alte discuții în legătură

Admitere in avocatura horeabortan horeabortan Stimati colegi, Va supun atentiei o speta si va rog sa imi mentionati opinia voastra. Sunt absolvent al Facultatii de Drept Simion Barnutiu Sibiu, ... (vezi toată discuția)
Cine poate sa fie consilier juridic? anonim anonim Dacă am absolvit o facultatea de drept, specializarea administraţie publică, pot să fiu consilier juridic? Legea nu conţine interdicţii şi foloseşte ... (vezi toată discuția)
Pot fi consilier juridic daca am doar masterul abslovit in stiinde juridice? Ella380 Ella380 Buna! Am si eu o nelamurire. Am absolvit Facultatea de Psihologie si Masterul de Stiinte Juridice, specializarea Devianta si Delincventa. As vrea sa profesez ... (vezi toată discuția)