avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Pot fi consilier juridic daca am doar masterul ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Pot fi consilier juridic daca am doar masterul abslovit in Stiinde Juridice?

Buna! Am si eu o nelamurire. Am absolvit Facultatea de Psihologie si Masterul de Stiinte Juridice, specializarea Devianta si Delincventa. As vrea sa profesez in domeniul Dreptului si as vrea sa stiu ce optiuni as avea sau ce ar trebui sa fac pe viitor si unde m-as putea angaja? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: biancauser , utilizator 12:53, 17 August 2012
Citeste Legea nr.514/2003, privind organizarea si exercitarea profesiei de consilier juridic, publicata în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.867 din 05.12.2003.
Consilier juridic poate fi absolventul Facultatii de Drept. Nu masterandul. Avocat, la fel. Magistratul trebuie sa fie licentiat in drept.
Eu, ca absolvent de drept, daca fac un master in psihologie, nu am dreptul sa devin psiholog clinician.
Trebuie sa fii licentiat in drept pentru a putea profesa in domeniu. Daca ai un master in stiinte juridice se scurteaza doar perioada de stagiatura cu 6 luni pentru cei care au absolvit dreptul si sunt inscrisi ca si consilieri juridici stagiari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rog informatie urgenta:( pentru un consilier juridic kakadu kakadu sunt absolvent cu diploma de licenta la drept, si sunt cursant la masterat la stiinte penale si criminalistica, as vrea ca sa ma inscriu la uniunea colegiilor ... (vezi toată discuția)
Poti practica profesia de consilier juridic numai daca ai terminat facultatea de drept? lara_lar20@yahoo.com lara_lar20@yahoo.com :\">se poate practica aceasta profesie doar cu studii juridice terminate? sau este obligatoriu sa urmezi si cursuri/ stagiatura (vezi toată discuția)
Care este diferenta dintre consilier juridic si jurist ? spiridus spiridus Am terminat Facultatea de Drept acum 6 ani, nu am profesat deloc, nu sunt inscrisa in asociatia CCJ, doresc sa ma angajez la o firma, part-time. Cum sa ma ... (vezi toată discuția)