avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pierdut acte casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pierdut acte casa

nu pot dezbate o mostenire dupa parintii mei pentru ca cineva de rea credinta a luat actele si sunt de negasit(actele casei).cum pot face rost de altele pt a dezbate mostenirea?stima
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 07:23, 26 Martie 2011
Ar trebui sa luati legatura cu institutia/institutiile care le-au eliberat si sa solicitati copii.
pai care institutii?actele au fost in casa ,eu nu stiu cine le a eliberat
Ar trebui sa incercati sa aflati cate ceva. Daca parintii au avut autorizatie de construire solicitati primariei un duplicat, daca au cumparat casa de la cineva atunci incercati la Arhivele nationale pentru o copie certificata.
Daca imobilul a fost intabulat vedeti la cartea funciara.
Mai vedeti la primaria de care apartineau parintii - serviciul impozite - e posibil ca odata cu declaratia de impunere sa fi depus si o copie a actului de proprietate.
Nimeni de pe acest forum nu are de unde sa stie ce acte au avut parintii dumneavoastra pentru a va da un raspuns exact.
casa a fost primita pe timpul comunismului apoi dupe revolutie cumparata de la stat.
Vanzarile locuintelor din fondul locativ de stat dupa 1989 s-au facut in general prin fostele intreprinderi de gospodarire a localitatilor ... daca aceasta a supravietuit (chiar daca acum are un nou nume) incercati la ei sa va dea o copie certificata a contractului de vanzare cumparare ... si vedeti si la serviciul impozite cum am sugerat mai sus.

Alte discuții în legătură

P-v de predare-primire romconfort-cumparator elga50 elga50 Am o mare nedumerire si va rog sa ma lamuriti, daca se poate: - se cumpara un apartament (cu chirie la stat), asta prin anii \'90. Achitat integral; - ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am un certificat de mostenitor pentru un apartament ... Andrei Cornea Andrei Cornea Bună ziua, Am un certificat de mostenitor pentru un apartament în Buc. unde se face vorbire despre un Contract de împrumut încheiat cu SCMB-Bucxurești ... (vezi toată discuția)
Pierdut contractul de la apartament galosh galosh Am tot cautat sfaturi pentru pasii care trebuiesc urmati in cazul pierderii/distrugerii a contractului de la apartament, si nu am gasit. Apelez aici ca poate ... (vezi toată discuția)