Am o mare nedumerire si va rog sa ma lamuriti, daca se poate:
- se cumpara un apartament (cu chirie la stat), asta prin anii '90. Achitat integral;
- cumparatorii (parintii mei), proprietari cu drepturi depline decedeaza;
- la dezbaterea succesiunii mi se cere (printre alte acte al caror rost il inteleg) si P-V de predare-primire in original de la Romconfort (vanzatorul) catre cumparatori.
.........................
Din moment ce parintii mei au fost proprietari cu drepturi depline ai acestui apartament, au incheiat contracte cu diversi furnizori, au achitat impozite la stat, care mai e rostul acestui act, anterior procesului de vanzare-cumparare?
buna ziua!
rostul acelui act este ca prin el s-a transmis dreptul de proprietate asupra imobilului, daca nu il maia veti cereti de la romconfort un duplicat pt notariat in vederea dezbaterii succesiunii.
Draga Elga , iti atrag atentia ca procesul verbal de predare primire incheiat cu Romconfortul este un act ulterior vanzarii si nu anterior vanzarii!
Iar daca nu il gasesti nu este nici o problema fiindca contra unei taxe modice Romconfortul elibereaza duplicate dupa orice act pe care il detin!
SUCCES!
=D>
Procesul verbal de predare primire nu are semnificatia juridica a transmisiunii dreptului de proprietate ci a folosintei si a realizarii obligatiilor contractuale ale constructorului in termenii stabiliti de parti.
Pe de alta parte ... nu cred ca are rost sa va faceti probleme .... si nervi punanad intrebari retorice .. cata vreme e nevoie de o cerere la Romconfort.
:)
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri, aveam nevoie de ele ....ca sa inteleg pur si simplu. Pentru un necunoscator singurul act care ar avea relevanta intr-o tranzactie de imobil ar fi acel contract vanzare-cumparare parafat, semnat si care sta la baza tuturor actelor ulterioare. Iata ca nu e asa, am aflat si eu acum ca mai trebuie si altceva si voiam sa stiu de ce, care este semnificatia acelui P-V. Eram nedumerita...si am intrebat, nu tocmai retoric :)
............
Se intampla adeseori, cu oamenii care nu stiu, n-au fost atenti sau au uitat, ca aceste acte sa fie ratacite. Eu, de exemplu, am copia acestui P-V, nu originalul si, din pacate, nu mai am pe cine intreba, asa ca va trebui sa fac ce e de facut. Asta e!.
Acte partaj
DoruD
Poate cineva sa-mi spuna ce acte sunt necesare pt partaj?
Cred ca Contractul de vanzare-cumparare apartament trebuie sigur
Problema este ca l-a ascuns fosta ... (vezi toată discuția)