avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1126 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia de pensionare si concediul medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia de pensionare si concediul medical

In conditiile in care un salariat se afla in concediu medical si primeste decizia de pensionare, pata indemizatiei pentru concediu medical incteaza la data primirii deciziei de pensionare sau se prelungeste pana la terminarea concediului medical?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 14:13, 9 Iunie 2008
Conform art. 56 lit. d din Codul muncii in aceasta situatie contractul individual de munca inceteaza de drept, ca atare nu se mai justifica suspenmdarea acestuia pentru incapacitate temporaraa in munca si nefiind vorba de un caz de concediere ci de un caz de incetare de drept nu opereaza nici interdecitia desfcaerii contractului de munca din initiativa angajatorului in perioada incapacitatii in munca a salariatului.
Multumesc pentru raspunsul primit dar nu m-am lamurit complet:-/ ... si revin cu o precizare mai clara > contractul de munca este deja suspendat, salariatul aflandu-se in concediu medical la data primirii deciziei de pensionare...

In concluzie ramane la latitudinea angajatorului daca vrea sau nu sa ii plateasca concediul medical pana la terminarea acestuia?:O

... si daca raspunsul este afirmativ, se naste intrebarea> daca angajatul nu era "de buna credinta" si nu ducea decizia de pensionare decat dupa terminarea concediului medical, mai avea angajatorul vreo putere de decizie in aceasta problema?#-o#-o . Putea angajatul primi atat pensie cat si indemnizatie? :-/:-/
Chiar daca a iesit decizia de pensionare in timpul concediului medical, acesta se plateste in mod normal doarece concediul medical nu poate fi fragmentat.

Aici nu intrain discutie faptul ca angajatul este sau nu "de buna credinta", el trebuie sa prezinte copia deciziei de pensionare de indata ce o primeste.

In concluzie dvs. ca angajator ii veti inceta contractul individual de munca in baza deciziei de pensionare dupa treminarea concediului medical. Nu puteti inceta contractul de munca in timpul concediului medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare pe caz de boala hogye lavinia hogye lavinia Ce pasi trebuie sa intreprinda o societate dupa ce primeste de la angajat decizia medicala de incapaciate de munca ? (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca VAJ VAJ un salariat,LM pensionat la limita de varsta in aug.2004 ridica de la Casa de Pensii ambele Decizii de Pensii.Refuza sa inmaneze societatii una dintre decizii ... (vezi toată discuția)
Incetare contract de munca conf. art. 56 "d" din l.53/2003 modificat. gaby1970 gaby1970 Buna ziua, va rog sa ma lamuriti in aceasta situatie.:\"> In Legea 19/2000 cu modificari si completari ulterioare(inclusiv L49/2010) se mentioneaza ,, ... (vezi toată discuția)