avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 908 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Proces verbal de contraventie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Proces verbal de contraventie

Mi s-a intocmit PV de constatare contraventie pentru o depasire neregulamentara discutabila. Am semnat Procesul Verbal fara a face mentiuni la rubrica destinata contravenientului. Cand mi-a inapoiat Procesul verbal am constatat ca agentul scrisese in locul meu "sund de acord cu sanctiunea". Cand am vazut acest lucru am protestat si am cerut modificarea mentiunii, dar politistul mi-a intors spatele si a spus ca va trimite ProcesulVerbal prin posta.
Pot contesta cu sanse de reusita PV-ul ?
Nu cumva poate fi incadrat la abuz in serviciu ?
Am raportat acest aspect sefilor sai , dar nu am avut nici o intelegere. Mie mi se pare un lucru destul de grav.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 05:13, 23 Martie 2011
Puteti sa faceti plangere contraventionala impotriva procesului verbal, sa mentionati ca nu Dvs. ati facut mentiunea respectiva si sa probati acest lucru cu martori. Altfel va fi foarte greu sa probati contrariul. O prezumtie in favoarea sustinerilor Dvs. ar fi ca daca ati semnat procesul verbal trebuia sa il si primiti la momentul intocmirii iar nu sa va fie transmis prin posta. De asemenea, netemeinicia faptei va trebui sa o probati cel putin cu martori si eventual cu proba video (daca a fost efectuata de politie). Succes
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
Filip & Asociatii SCA, Avocat
faceti o cerere prin care sa solicitati anularea p.v. si aratati motivele calm, in respectiva cerere , intelegind, ca in orice meserie se mai greseste si cu bunavointa aceste gresele pot fi indreptate pe cale amiabila.
Daca s-a consemnat in PV ca sunteti de acord cu aplicarea sanctiunii si l-ati si semnat, plangerea contraventionala va fi respinsa cu succes daca invocati acest motiv. ;)
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
Corina Capotã, Avocat
diana1sefa a scris:
faceti o cerere prin care sa solicitati anularea p.v. si aratati motivele calm, in respectiva cerere , intelegind, ca in orice meserie se mai greseste si cu bunavointa aceste gresele pot fi indreptate pe cale amiabila.

Imi pare rau, nu se poate indrepta nimic "pe cale amiabila". Plangerea contraventionala este de competenta instantei de drept comun. Altfel spus, numai instanta poate dispune anularea procesului verbal de contraventie si exonerarea petentului de plata amenzii contraventionale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plângere contravențională: se poate cere instanței să constate că a fost culpă comună într-un accident de circulație? Pilu Pilu Buna ziua, as avea o rugaminte, daca ma poate ajuta cineva: Un prieten vrea sa faca plangere impotriva unui p.v. de contraventie (accident de circulatie, ... (vezi toată discuția)
Contestare radar MrSmersh MrSmersh In 2 mai anul trecut am fost oprit in HD la intrarea in o localitate. Am data actele si cind s-a intors agentul am intrebat care e problema, raspuns\" radar 73 ... (vezi toată discuția)
Pv cu doua sanctiuni Tonyde Tonyde Buna ziua! Pe PV intocmit de un agent rutier sunt doua contraventii. Una cu avertisment si una cu amenda si permis suspendat. Cum formulez contestatia doar ... (vezi toată discuția)