avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... insolventa
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

insolventa

buna ziua
va rog daca ma puteti ajuta sa imi explicati ce sa inteleg mai exact din urmatoarea problema:
am o firma pe care nu mai lucrez de anul trecut dar am ramas cu datorii catre o firma de 16000 ron si catre stat in jur de 20000 . luni dimineata ma duc laavocat sa pornesc procedura de insolventa ce va insemna mai exact aceasta ?ce se va intampla cu datoriile si daca firma poate sa imi ceara ca administrator sa platesc cu bunurile personale mai exact cu imobilul meu care este pe persoana fizica.
nu am inteles exact ce se va intampla ,dupa procedura de insolventa mai exact sa intru in faliment .
va multumesc anticipat pentru ajutorul dumneavoastra .
Avocatul formuleaza o cerere de intrare in insolventa pe care o depune la tribunal, se urmeaza procedura prevazuta de Legea 85/2006 modificata si reactualizata, iar intre timp incercati sa va platiti datoriile ca sa nu aveti probleme privind atragerea raspunderii patrimoniale, in temeiul art 138 din legea mentionata.
Daca vreti sa mai castigati timp, pana va platiti datoriile, propuneti un plan de reorganizare a activitatii firmei, pe care il depuneti la tribunal impreuna cu cererea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Martie 2011
m.belu, utilizator
va multumesc pt raspuns
ce as vrea sa adaug in patrimoniul firmei nu am decat valoarea de cate milioane de lei vechi .
ce se va intampla?
Daca tot mergeti luni la un avocat care va demara procedura insolventei, acesta va va da toate informatiile legate de consecintele acestei proceduri si va va sfatui ce ar trebui sa faceti. Asteptati pana luni. ;)
stiu ca mava sfatui doar credetimasunt foarte speriata nu pot dormi noaptea deloc imi este foarte frica de ce se poate intampla
ginabis a scris:

ce as vrea sa adaug in patrimoniul firmei nu am decat valoarea de cate milioane de lei vechi .
ce se va intampla?


Nu puteti adauga sau lua! Veti descrie exact patrimoniul firmei si vi se va cere sa intocmiti in acest sens o lista cu bunurile mobile/imobile ale firmei, o lista cu debitorii si creditorii firmei si alte declaratii necesare momentului intrarii in insolventa( ca nu ati instrainat bunuri , ca firma nu a mai fost in procedura de insolventa etc).
Se va intampla conform prevederilor legale! Pentru linistea dv, procedura este de durata, nimeni nu va executa in primul moment!
Luati legatura si raspundeti notificarilor administratorului/lichidatorului judiciar, urmariti termenele date de instanta. Din pacate, va trebui sa platiti si onorariul avocatul ui si administratorului/lichidatorului judiciar, pe langa celelalte debite datorate:(

Alte discuții în legătură

Firma insolventa datorii anulate? gabizugravel gabizugravel Daca o firma a fost declarata insolventa,atunci datoriile vor fi anulate?Administratorul daca refuza sa plateasca datoriile si neavand nici bunuri ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu datoriile unei firme? Alinuta89 Alinuta89 Parintii mei au de cativa ani o societate comerciala, dar de vreun an incoace firma nu a mai putut sa-si achite datoriile si a intrat in insolventa. Au ... (vezi toată discuția)
Raspunderea administratorului aalen aalen Nelamurire : O societate comerciala este in litigiu cu o persoana fizica .In cazul in care va pierde procesul societatea comerciala va fii obligata la ... (vezi toată discuția)