avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... exista lege pentru schizofrenici?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

exista lege pentru schizofrenici?

Buna ziua,
Am o problema majora.Am cumparat un apartament in care voi locui curand.Ulterior am aflat,ca deasupra locuintei mele traieste o persoana cu dizabilitati mentale.Potrivit atitudinii pe care o adopta,banuiesc ca este partial schizofrenic.Vecinii spun ca nu este agresiv,dar fiind o persoana cu probleme psihice nu se stie niciodata cum poate reactiona in momentele lui de criza lipsite de discernamant.S-a facut o plangere la politie,care pana in prezent nu a ajutat la nimic.Face galagie mare si mai rau este ca lasa gazele aprinse zi si noapte,de se incing peretii de la apartamentele vecinilor.Un alt detaliu este,ca aceasta persoana locuieste singura.Este o persoana nesupravegheata,avand un tata in varsta, care l-a abandonat de aproape un an.Pana acum,nu mi s-au dat mari sperante in privinta acestui caz si totusi nu-mi vine sa cred ca nu exita solutii in vederea solutionarii acestuia.
Cel mai recent răspuns: mickym33 , utilizator 09:45, 20 Martie 2011
de fapt , ce doriti, sa o evacuati si sa moara in dureri in vre un spital in dureri groaznice? din jurisprudenra medicala si juridica aceste persoane nu sint agresive in primul rind , in al doilea rind o putei ajuta sa se regaseasaca ptr ca nu reprezinta pericol public. ce treaba aveti de fapt, nu cred ca va cere nimic/
ar fi de preferat sa o ignorati nu sa o imbolnaviti si ai causa un rau mai mare decit deja are prin suferinta pe care o are , ce aveti de impartit cu ea/
?
din pacate legislatia noastra este deficitara in privinta posibilitatii "preventiei" unor urmari precum cele asemanatoare situatiei Dvs; intradevar procedura civila a declararii incapabilului se poate deschide, dar este greoaie...ramane sa va paziti singuri!
Nu ati auzit niciodata de persoane cu tulburari psihice,implicate in situatii limita sau chiar tragice?La persoanele cu astfel de probleme psihice exista pericolul iminent de vatamare pe sine sau pe alte persoane.Nu spun sa fie omorata,ci doar tratata.
protectie reala in tara asta nu prea exista, nici pt persoana bolnava , nici pt celelalte din jurul ei. puteti sesiza DGASPC, se va face probabil o ancheta sociala, nu stiu insa daca se vor vedea si ceva rezultate in sensul dorit de dvs.
Deci sa inteleg ca dumneavoastra doriti sa preveniti un accident ce ar putea fi cauzat, voluntar sau involuntar de aceasta persoana. Din pacate, domeniul de lege preventiva e vag spre inexistent in legea romana (unul din singurele defecte majore ale justitiei teoretice de la noi dupa parerea mea). Legat de dizabilitatea mentala a persoanei, nu stiu daca sunteti in masura sa spuneti ca sufera de vreo conditie medicala...un comportament uneori bizar nu poate fi catalogat imediat ca fiind dedublarea personalitatii (schizofrenie). In schimb, puteti sa sesizat Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului si sa cereti o ancheta sociala. Nu vad sa fie vreun pericol ce sa ceara vreun act de forta din partea autoritatilor. Faptul ca lasa gazul pornit tot timpul reprezinta risc de incendiu pentru tot blocul e singurul lucru cat de cat grav din ce am citit. O zi buna.

Alte discuții în legătură

Cum ajuti un bolnav de schizofrenie care se izoleaza si nu vrea sa fie ajutat? Vanessica89 Vanessica89 O matusa sufera de schizofrenie si refuza sa mai raspunda la usa si sa primeasca ajutor. Nu are venituri, fiica fiind singura care ii asigura traiul. Precizez ... (vezi toată discuția)
Persoana cu handicap mental ramasa fara familie OtiliaPri OtiliaPri Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc de apartamente iar deasupra mea se afla un vecin cu dizabilitati psihice care a ramas recent singur desi nu este capabil sa ... (vezi toată discuția)
Batran singur DanaFlorea DanaFlorea Va solicit sfatul referitor la cazul unei vecine de bloc in varsta de peste 80 ani, bolnava (cardiaca), care locuieste si se gospodareste singura si care ... (vezi toată discuția)