avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1758 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Regim en-gross
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Regim en-gross

Societate cu regim en-detail are voie sa vanda marfa, cu factura, la o alta societate?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 00:14, 21 Martie 2011
Prin natura activitatii pe care o desfasurati comert en detail se intelege ca vindeti marfuri sau produse direct utilizatorilor finali ai acestora (adica consumatorilor ,pentru uzul personal .)
Numai comert en detail aveti ca obiect de activitate?
Activitatea principala-1071 pe langa care am si altele, dar nu en-gross.Cred ca nu am voie,asa-i?
Nu vad de ce nu ati putea vinde.Eliberati factura si bon fiscal sau incasati prin banca.
Simona ,daca domnul vinde en-detail ,probabil ca achizitioneaza marfa din marile centre comerciale ,gen hypermarket.Acestia mentioneaza pe factura de vanzare ca este interzisa achizitionarea marfii in scopul revanzarii acesteia in sistem en-gross.
Eu am unele rezerve,in aceasta privinta .:bow:
Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Am pornit de la ideea ca daca eu ca firma doresc sa cumpar de la un magazin o cantitate mai mare de produse necesara firmei nu vad de ce nu as putea.Nu m-am gandit la o vanzare permanenta si pe o perioada de timp indelungata cu acelasi furnizor.
Ultima modificare: Luni, 21 Martie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura si casa de marcat fiscala letitias letitias Am o firma en gross.As dori sa stiu daca in acelasi spatiu cu marfa am voie sa lucrez cu facturi si cu casa fiscala pentru vanzari en gross si en ... (vezi toată discuția)
Comert cu ridicata sau cu amanuntul? nicolae mariana nicolae mariana Buna ziua, Acum o saptamana mi-au iesit actele pentru firma.Obiectul de activitate este \\"Comert cu ridicata a altor masini si echipamente\\"-cod Caen ... (vezi toată discuția)
Vanzare engros si endetail alina1977 alina1977 Tin contabilitatea la o firma care vinde medicamente de uz veterinar en gros. Vor sa vanda din aceeasi gestiune si catre populatie. Pe langa casa de marcat e ... (vezi toată discuția)