avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită acte executare silita anulate
Discuție deschisă în Executare silită

acte executare silita anulate

in urma unei hot. definitive si irevocabile, s-a apelat la executorul jud. care a intocmit actele de executare. insa a solicitat Incuviintarea ptr. exec. silita de la Judec. sect1, a porit. trexoreria sect.1 care isi are sediul in set. 2. Motivatia anularii actelor de exec.silita. este ca nu s-a solicitat Incuviintarea de la Judec, sect.2 unde isi are sediul tertul poprit. Dece mi se imputa mie creditor gresala unui executor judec. care sint pasii de urmat daca se va pierde si recursul pe care l-am deschis impotriva sentintei data de instanta de fond. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 10:43, 22 Martie 2011
Verificati daca BEJ la care ati apelat este competent teritorial privind sct.2, Da este obligatoriu ca Titlurile executorii la cerea creditorului, executarea silita trebuie incuviintata de Instanta de executare competenta teritorial. In cazul D-voastra este Judecatoria Sect.2. Si toate actele imfaptuite de executorul judecatoresc sunt declarate nule, pentru ca nu sunt de sinestatatoare , depind inprimulrand de "incuviintarea executarii silite" de Instanta de executare competenta teritorial..#-o=D>
monatedys a scris:
"ddac debitorul ignora aproape 3 ani punere in aplicare a unei hot. judec. definitiva si irevocabile, si apoi cind este executat silit . hartuieste creditorii prin justitie, mai poate cere banii inapoi desi sint ai nostri(pagubiti) cistigati dupa 10 ani de procese? si asta din cauza ca exec.judec. nu a solicitat incuviintarea.dela judec.de unde are domiciliul tertul poprit , ci dela judec. sec.1 tertul poprit reprezentind acest sector. Executorul trebuia sa stie acest lucru, la fel judecatorul care a dat incuviintarea. Dar asta nu este vina creditorilor pentru a suporta consecintele anularii actelor de executare. . ce se poate face daca si la recursul deschis de creditori instanta va mentine anularea actelor de executare asa cum afacut-o instanta de judec. de la fond.Cine remediaza aceasta gresala. Multumesc in numele creditorilor."

Raspuns @Manole Dumitru
"D-le, problema D-voastra am cunoscut-o si eu din propia experenta,"Grsala executorului judecatoresc", o suporta creditorul, insensul ca debitorul profita intotdeauna chiar si de cele mai mici greseli ale executorului jedecatoresc, ca sa faca contestatie le executare. Sau poate greselile executorului sunt cu buna stiinta ca sa-l protejeze pe debitor si al ajuta sa se sustraga legal dela executarea silita impotriva lui,,,(cazul meu personal de 4 ani nu pot executa o sulta destul de marisoara)"

@montedys a scris:"chiar nu exista in toata legislatia nimic ajutator pentru creditorii nevinovati de felul cum si-a exercitat serviciul executorul judec. din a carui vina s-au anulat actele de executare? Pe noi cine ne apara? Nu avem nici o vina. Cum este posibil ca sa luptam 10 ani si sa cistigam in toate instantele si un incompetent sa ne anuleze toata stradania si banii cheltuti cu preocesele? Nu cred ca asta este justitia in tara mea. Este strigator ca cer. am expus in mesajele anterioare pentru care motiv s-au anulat actele de exec. (execut. a luat incuviintarea de la alt sector in loc de la ce lagal.)Totusi pe teritoriul capitalei executorii peo face executari pe tot teritoriul Dar intrucit tertul poprit este in sect.1 si incuviintarea este de la judec. Sect.1 , dece se solicita incuviintarea dela judec. sect.2 numai pentru ca tertul poprit isi are domiciliul in sect.? Mi se pare ceva .ilogic."

@cazacuioana a raspuns:
"Executarea merge inainte , chiar daca s-au anulat unele acte. Titlul executor este valabil si veti ajunge in cele din urma sa-l executati."


@monatedys a scris:"in cazul in care totusi nu voi cistiga recursul din vina executorului care voit sau incompetent a solicitat incuviintarea din alt sector decit cel legal, cum eu nu am absolut nici o vina, atunci cred ca trebuie sa -l chem in judecata pe executor. Procesul in care am cistigat s-a judecat timp de 10 ani si de un an ne judecam noi creditorii cu debitorul.oricum cineva cred ca trebuie sa plateasca.Oare va fi vreodata dreptate in tarisoara noastra.?"

@manoledumitru a raspuns:"Formulati o plangere impotriva executorului judecatoresc la Parchet, unde aratati ca ati fost lezati in interesele d-voastra, prin "imfaptuirea de acte in mod defectos"si carea va creat prejudicii materiale poate chiar si morale."

@monatedys a scris:"In seamna ca daca vom pierde recursurile(cred ca sin peste 1000 de creditori in aceeasi situatie creeata de acelasi executor.) vom deschide noi un proces , dar impotriva cui: a debitorului sa a executorului incompetent. Mentionez ca banii i-am luat cu 1 an in urma, la procesul de fond s-a respins solicitarea debitorului de suspendare a exec. intrucit au trecut 34 luni de la solicitarea pe cale amiabila a achitarii creantei si executarea se efectuase. iar la anularea actelor nu s-a adaugat si formula: intoarcere la forma dinaite de executare. Debitorul in care situatie poate solicita returnarea creantei?titlul executoriu nu este anulat sau desfiintat."

@manole dumitru a raspuns:"Nu inteleg cine este "DEBITORUL"? ?? pentru ca am inteles partea cealalta ca sunt mai multi creditori. Daca ati intrat in drepturile legitime si stabilite si judecatoreste, stati linistiti.. fiti optimisti, atata timp cat titul executor nu a fost desfintat, debitorul nu poate solicita intoarcerea executarii silite. Chiar daca ar solicitao printr-o actiune separata nu va fi admisa, deoarece ar insemna incalcarea dreptului creditorului de a pune in executare un titlul executor, sau finalizarea unui litgiu prin punerea in executare a unei hatarari judecatoresti prin care sunt stabilite niste drepturi legitime."

:offtopic: @monatedys va rog sa nu mai deschideti alt topic.Continuati discutia inceputa aici, apasand optiunea "Raspunde".













Ultima modificare: Duminică, 20 Martie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
probabil vorbeste de creditorii mult FNI si debitor AVAS :)
Eu ce sa va fac daca va duceti toti glont la aceiasi executori.
Dorina Gont a facut miliarde de pe urma voastra, nici macar nu face ea hartiile, a angajat o brigada care se ocupa de executarea AVAS... Asa ca va dati seama cat de competenti sunt unii..

Cat despre competenta executorului...asta era inainte pe tot Bucurestiul, cu mica reforma se duce pe toata raza Curtii de Apel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita monatedys monatedys permiteti-mi sa fac o intrebare referitoare la o exec.silita asupra unui titlu exec.definitiv si irevocabil,dar care nu s-a pus in aplicare de catre AVAS ... (vezi toată discuția)
Intoarcere executare silita Sandu_Pavel Sandu_Pavel In urma unei hotariri jud.definitive si irevocab. in care o institutie a statului (avas) a fost obligata a despagubi investitorii fni, iar aceasta instit. nici ... (vezi toată discuția)
Un recurs respins. monatedys monatedys buna ziua. nu stiu ce cale sa urmez in cazul unui recurs respins si in care cauza nu am nici o vina,vina fiind a executorului judecatoresc care nu a luat ... (vezi toată discuția)