avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 837 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune frati
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune frati

Buna ziua!

Ma straduiesc sa formulez inceputul acestei postari insa nu reusesc asa ca trec direct la subiect. Imi cer scuze pt lipsa de inspiratie insa ceea ce am sa va zic nu e deloc placut.
Mama are o sora si un frate, insa sora ei are alt tata. In urma cu 7 ani mama a vandut mostenirea de la tatal ei, pt o suma de bani. Acum, dupa atata vreme, fratele mamei mele are pretentii exagerate in privinta banilor pe care mama i-a primit in urma vanzarii terenurilor. Mentionez ca fratele mamei, nu a fost recunoscut de bunicul meu, (nu are numele lui de familie) si singura mostenitoare, in acte este mama mea. Bunicul nu a fost casatorit cu bunica mea, asa ca nu are drept de mostenire (ea a murit intre timp). Sora mamei, are alt tata, deci nici ea nu are dreptul la mostenire.
Mama, in ciuda acestui fapt, intotdeauna a vrut sa ii acorde jumatate din ce a primit ca mostenire, insa fratele ei nu a fost de gasit timp de 20 de ani. E o poveste lunga si incalcita si nu o mai descriu. El a aparut abia anul trecut si a si inceput sa ceara bani.
Problema este ca fratele mamei vrea o suma mult mai mare decat jumatate din ce a primit mama din vanzarea terenurilor. El ne-a anuntat ca ne va da in judecata.
As vrea sa stiu daca are sanse de castig.
Va multumesc anticipat pt atentia acordata si pt raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Norishor , utilizator 15:11, 20 Martie 2011
nu are vreo sansa.
ar trebui sa faca dovada ca e fiul bunicului si pana una alta, nu e
Multumesc pt raspuns!
El este fiul bunicului numai ca nu este recunoscut in acte. Nu ar fi nicio problema din partea mamei sa ii dea jumatate din mostenire insa el vrea mai mult. Nu este vorba oricum despre o suma mare pt ca au fost niste terenuri intr-un sat, in varful muntelui. Ne miram si noi ca vrea sa ajunga la judecata doar pt atat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calitate de mostenitor? Gabi Cristian Gabi Cristian Avem urmatoarea situatie: Matusa mea are 2 verisori din partea mamei, si ea este singura mostenitoare. Unul din verisori a decedat in 1974, mama acestuia ... (vezi toată discuția)
Certificat de moștenitor Sofi96 Sofi96 Am o întrebare, legat de o moștenire. Este vorba despre un teren intravilan, o grădină, cumpărat de către părinți în timpul căsătoriei. ... (vezi toată discuția)
Mosteniri si legi cu schepsis vatajita mihaela vatajita mihaela Suntem trei copii la parinti. Tata a decedat si s-a facut succesiunea legala doar intre primii doi copii si mama, al treilea renuntind atunci dintr-o forta ... (vezi toată discuția)