Buna ziua! Circul cu autoturism proprietate personala inmatriculat in Romania, pe teritoriul Germaniei, de 6 luni.Am avut surpriza sa primesc in aceste zile o amenda prin posta de 15 euro ,precum ca nu am voie sa circul cu numere romanesti mai mult de 90 zile. Eu lucrez la ora actuala in Germania, am adresa aici, doar ca masina este inmatriculata in Rom.Am fost oprit acu cateva zile in urma ,de un politist atragandu-mi atentia ca trebuie sa radiez masina din Rom si sa o inscriu in Germ daca stau mai mult de 90 zile . I-am raspuns ca facem si noi parte din UE si nu cred ca este o probl.M-a lasat atunci fara un raspuns din partea lui dar totusi acum am primit amenda.Tin sa va spun ca imp si asigurarea este platita in Rom. Care e adevarul. V a rog sa-mi explicati si mie ,deoarece nu cunosc noua legisl vizand circ pe dr. europene mai mult de 90 zile.Cum se face ca in Rom ai voie sa circuli cu masini inmatriculate in BG chiar daca taxele sunt platite in BG.Unde trebuie sa merg si cui sa ma adresez ptr a clarifica aceasta situatie.
MI-AR FI DE MARE AJUTOR UN RASPUNS CAT MAI RAPID.
Multumesc ptr intelegere!
Pentru a putea circula cu masina in Germania(sau orice alt stat membru) mai mult de 90 de zile, trebuie sa o inscrieti pe numele altei persoane, rezidenta in Romania si sa faceti un contract de comodat cu aceasta persoana(pe care il veti traduce si legaliza). Este singura solutie de a beneficia de impozit si asigurare lplatite in Romania.