avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1676 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Circulatia autovehiculelor straine
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Circulatia autovehiculelor straine

Buna! Exista ceva conditii privind circulatia autovehiculelor straine in Romania? Trebuie indeplinite ceva formalitati sau exista o perioada limita in care poate circula aici? Am citit codul rutier si regulamentul dar nu am gasit nimic.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Manuela Bernat , Consilier juridic 17:19, 22 August 2010
Poti circula cu ea cat vrei, atata vreme cat masina are actele in regula. Asta inseamna verificare tehnica facuta in tara de origine unde e inmatriculata, asigurare in tara de origine. Lucrurile acestea nu o sa le puteti face in Romania. Cand acestea expira trebuiesc facute toate din nou in tara de origine. Nr. de inmatriculare sa fie valabile. Sa fiti trecut proprietar in actele masinii sau sa aveti un contract de comodat facut de proprietar in tara de origine, tradus si legalizat de notar, daca va opresc la control sa il aveti. De regula, in Rom nu se face contract comodat pentru masina neinmatriculata in Rom, numai pt. scurta perioada si intre rude.
Daca sunteti impicat in accidente se va complica treaba cu asigurarea din strainatate.
Multumesc! Dar art. 82 al. 4 din Codul rutier spune ca "Autovehiculele si remorcile înmatriculate în alte state, detinute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în tara, daca sunt asigurate pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulatie." ... asta ce inseamna?
Ultima modificare: Joi, 19 August 2010
siempreska, utilizator
Asta inseamna ca, daca acel autoturism circula in Romania, trebuie inmatriculat in Romania. Adica in a 89 zi iesiti din tara cu el si reveniti din nou, sa inceapa numaratoarea celor 90 de zile din nou :) Sau cine intreaba?
Oricum e mai scumpa asigurarea in strainatate si toata procedura daca se intampla vreun accident, daca Dvs. sunteti proprietar si aveti domiciliul defintitiv in Rom, nu aveti tangenta cu strainatatea, atunci ...
Ultima modificare: Vineri, 20 August 2010
Manuela Bernat, Consilier juridic
Masina e inmatriculata si asigurata in Germania, dar noi avem o firma in Romania si dorim sa o folosim aici pt deplasari etc...fara sa o transcriem. In conditiile astea, se aplica treaba cu 90 de zile...?
Treaba cu 90 de zile e greu de aplicat fiindca masinile nu mai sunt inregistrate nicaieri cand intra in tara.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Contract de comodat auto - circulatie in romania bia.ursu bia.ursu Buna ziua. Doresc sa aduc o masina din Italia, pe baza unui contract de comodat facut de proprietarul masinii, respectiv mama mea. Cat timp pot circula in ... (vezi toată discuția)
Auto inmatriculat strainatate poate fi condus in romania peste 90 zile? Ana_Steflea Ana_Steflea Buna ziua , Daca ma poate ajuta cineva as vrea sa stiu daca pot conduce un autoturism inmatriculat in strainatate mai mult de 90 de zile de la introducerea ... (vezi toată discuția)
Procura auto cerveneanu cerveneanu Sal!! Sunt nou pe acest forum si imi cer scuze daca am gresit locul in care scriu. Am o rugaminte la cunoscatori Intentionez sa achizitionez o masina ... (vezi toată discuția)